пʼятниця, 07 червня 2013 05:00

Тимощук стане гравцем стартового складу "Зеніта"

Автор: фото з сайта www.sovsport.ru
  Євген Ловчев: ”Тимощук — спортсмен найвищого класу. І він обрав футбол, а не соціальний пакет”
Євген Ловчев: ”Тимощук — спортсмен найвищого класу. І він обрав футбол, а не соціальний пакет”

34-річний Анатолій Тимощук перейшов із німецької "Баварії" до російського "Зеніта". Мотиви рішення футболіста і клубу оцінює Євген Ловчев, 64 роки, експерт спортивних програм на російському телебаченні.

— За моїми даними, Тимощук давно міг повернутися в Росію. Сприяв цьому агент Костянтин Сарсанія, який бажав перевезти українця до московського "Динамо" майже два роки тому.

Тоді столичний клуб грав блискуче, тренував його Сергій Сілкін, найкращим футболістом був Воронін, кум Тимощука. Усі деталі були узгоджені, але найвище керівництво "Динамо" (головний спонсор — банк ВТБ, а наглядову раду очолює Сергій Степашин, колишній міністр внутрішніх справ Росії. — "ГПУ") не дало на це згоду.

У березні торік "Зеніт" програв "Бенфіці" у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Після цього Лучано Спалетті, головний тренер пітерців, висловив незадоволення трансферною кампанією клубу. У відповідь італійцеві сказали: займайся селекцією сам. Спалетті вийшов на німецького агента, колишнього футболіста "Вердера", який дев'ять місяців тому привіз до "Зеніта" Халка та Вітцеля. Зв'язки збереглися. Наступним став Тимощук.

Спалетті відхрещується від того, що мав прямий вплив на цей трансфер. Думаю, це спільне рішення тренера та керівництва: поява Тимощука зумовлена бажанням стабілізувати атмосферу в "Зеніті". Останнім часом вона була напруженою. За Тимощука-капітана ніяких конфліктів у колективі не виникало. Тому Анатолія й повернули: це людина, яка добре грала і нічим себе не заплямувала.

Це ключовий момент. Кажуть, що "Зенітові" треба омолоджувати склад. Я не згоден: головне — заспокоїтися всередині. Тимощук чудово підійде на цю роль. Йому залишилося років зо два пограти у футбол, треба заробити. "Зеніт" дав таку можливість.

Тимощук може стати капітаном "Зеніта". Ця обставина гарантує йому місце в основному складі?

— Якщо ігрові якості Анатолія дозволяли бути 12 чи 13-м гравцем "Баварії", то до 11-го в "Зеніті" він проб'ється точно. Багато говорять, що на позиції Тимощука вдало діє Денисов. Але хіба вони не грали успішно у зв'язці, коли команда здобула Кубок УЄФА? Денисов просто діятиме дещо вище, а Тимощук його страхуватиме.

Тимощук повернувся до Росії з Німеччини, чемпіонат якої нині найбільш обговорюваний і де рівень життя вищий. Це поразка українця?

— Ні. При чому тут рівень життя? Тимощук — спортсмен найвищого класу. І він обрав футбол, а не соціальний пакет. Анатолієві хочеться грати, а не сидіти на лаві запасних.

Зараз ви читаєте новину «Тимощук стане гравцем стартового складу "Зеніта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути