вівторок, 04 серпня 2009 18:46

Тимощук конкуруватиме з ван Боммелем

Автор: фото: REUTERS/Alexandra Beier
  Анатолій Тимощук перейшов із ”Зеніта” до ”Баварії” за 11 мільйонів євро
Анатолій Тимощук перейшов із ”Зеніта” до ”Баварії” за 11 мільйонів євро

У німецькому елітному дивізіоні традиційно зіграють 18 команд — найменше порівняно з наведеними першостями. Цього року скасовано півторамісячну перерву між колами — у сезоні 2009/10 вона становитиме чотири тижні. Традиційно турнір відкриють матчем за участю чемпіона — у п"ятницю, 7 серпня, "Вольфсбург" прийматиме "Штутгарт".

"Вольфсбург" зазнав тільки однієї втрати — команду залишив тренер Фелікс Магат, який очолив "Шальке". Зате чемпіону вдалося втримати провідних футболістів: захисника Барцальї та дует форвардів Графіте–Джеко. Особливо серйозною видавалася ситуація з Джеко, який дуже хотів перейти до "Мілана". Італійці зробили "Вольфсбургу" пропозицію, проте чемпіон Німеччини відповів категоричною відмовою. У новому сезоні конкуренцію в лінії нападу створить нігерієць Обафемі Мартінс, якого купили у "Ньюкасла".

Головним претендентом на "срібну салатницю" — саме її вручають чемпіону — традиційно є "Баварія".  До Мюнхена прийшов новий тренер — голландець Ван Гал. На відміну від попередника — метушливого Клінсманна — він почав зі встановлення дисципліни. Відправив у резерв італійського бомбардира Луку Тоні — через погану форму. Навряд чи команда втратить, адже зі "Штутгарта" прийшов 30-мільйонний форвард Маріо Гомес, а з "Гамбурга" — Івиця Оліч. У лавах — Мирослав Клозе. Опорну зону посилив українець Анатолій Тимощук, і за місце в основному складі він бореться з капітаном — співвітчизником тренера Марком ван Боммелем.

Ключове питання "Баварії" — Франк Рібері. За лідера команди іспанський "Реал" пропонує 80 млн євро, француз хоче піти, але клуб відмовляє і йому, й англійському "Челсі". Рібері вочевидь залишиться в Мюнхені, проте часті травми — нині Франк має проблеми із сухожиллям — і знижена мотивація можуть зіпсувати сезон "Баварії" та й самому футболісту.

Володар національного Кубка — бременський "Вердер" — устиг виграти суперкубок. Команда продала до "Ювентуса" розігруючого Дієго, а форвард Піцарро повернувся до "Челсі". У "Вердер" попередній чемпіонат був невдалий(10-те місце), тож він, як і "Шальке" (8-ме місце), намагатиметься повернути позиції лідера.

Із провідних європейських чемпіонатів — Англії, Іспанії, Італії, Німеччини — першою стартує бундесліга.

Ключові матчі сезону
2/19 тур (15.08/23.01) "Баварія" — "Вердер"
4/21 тур (29.08/6.02) "Баварія" — "Вольфсбург"
5/22 тур (12.09/13.02) "Боруссія" (Дортмунд) — "Баварія"
12/29 тур (7.11/3.04) "Баварія" — "Шальке"

Зараз ви читаєте новину «Тимощук конкуруватиме з ван Боммелем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути