Ексклюзиви
середа, 25 березня 2009 18:06

Тепло піде на користь "Шахтарю"

Понеділкове дербі між київськими "Динамо" та "Арсеналом" закінчилося перемогою динамівців 3:0 і закрило березневу програму футбольного чемпіонату України. Навесні в турнірі зіграно чотири тури. Нині настала пауза, пов"язана з кваліфікаційними матчами національних команд у відборі до Кубка світу-2010.

Підсумки першого змагального етапу національної першості обговорюємо з колишнім форвардом київського "Динамо" Віктором Леоненком, 39 років.

— Передусім я не розумію, навіщо так рано (27 лютого. — "ГПУ") було починати другу частину чемпіонату, — каже він. — Що виходить? Починаємо взимку, коли ще сніг лежить, а закінчуємо в травні — 26-го. Тобто весь червень, коли в Україні можна грати у футбол, випадає. Для чого це? У нас технарів обмаль, футбол маловидовищний, так ми ще й убиваємо його таким календарем. Навіть виділити класний матч у чемпіонаті не можу. Хіба що "Металіст" — "Динамо". Але ж його у єврокубках зіграли.

Питаю, що запам"яталося за чотири весняні тури.

— З ігрової точки зору сенсацій не було. "Металіст" гарно взимку підготувався, але цілеспрямовано йшов на "Сампдорію". Італійців пройшов, бо фізика заклалася непогана. А як перейшов на наші поля, та ще й з короткою лавою запасних, так і "здувся". "Шахтар" на контракті має значно більше гравців, тому його вихід на друге місце абсолютно не здивував. Складається враження, що гірники тільки додаватимуть у грі. Потеплішає, і це для бразильців, які визначають гру "гірників", піде на користь.

Осінніх результатів донецький "Металург" та "Ворскла" досягли на емоціях, а не на класі

"Динамо" випереджає "Шахтар" на 12 очок. На думку Леоненка, з чемпіонством усе зрозуміло.

— Відрив серйозний, а головне — просто немає у чемпіонаті команд, готових відібрати очки у "Динамо". Серйозно пригальмував донецький "Металург", скромнішою стала "Ворскла". Думаю, осінніх результатів ці клуби досягли на емоціях, а не на класі. Коли вони вщухли, очки донеччанам та полтавцям почали даватися важко.

За чотири весняні тури сталося кілька скандалів. "Львів" із "Металістом" грав на багнюці у Добромилі, на полі, яке не відповідає вимогам прем"єр-ліги. Київський "Арсенал" та ФК "Харків" не можуть приймати суперників за місцем "прописки" через відсутність стадіонів. Поєдинок "Іллічівець" — "Металіст" перенесли через регбійний матч Росія — Грузія, який відбувся на маріупольському полі.

— Прем"єр-ліга не справляється, — зауважує Віктор Леоненко. — Виправдання одне: організація перший рік існує, та й фінансова криза вплинула. Але ж навіть президента не можуть обрати, не можуть зіграти на випередження. Невже для того, щоб скласти перелік стадіонів, які можуть приймати матчі, треба було дочекатися поєдинку "Львів" — "Металіст"?


22-й тур

4 квітня (субота)

14.00 "Чорноморець" — "Таврія"

14.00 "Арсенал" — ФК "Львів"

16.00 "Ворскла" — "Іллічівець" (УТ-1)

17.00 "Кривбас" — "Зоря"

18.00 "Карпати" — ФК "Харків"

5 квітня (неділя)

16.00 "Металург Д" — "Динамо" (УТ-1)

16.00 "Металург З" — "Шахтар" (ТРК "Україна")

18.00 "Металіст" — "Дніпро" (УТ-1)

Зараз ви читаєте новину «Тепло піде на користь "Шахтарю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути