Ексклюзиви
пʼятниця, 19 січня 2018 06:10

Світоліна зіграє проти 15-річної співвітчизниці

— Марта — спортсменка, яка любить виклики. В такій ситуації вона почувається, наче риба у воді, — каже тенісний експерт Всеволод Кевлич, 48 років.

Говорить про українську тенісистку 15-річну Марту Костюк. Вона вийшла до третього кола відкритого чемпіонату Австралії. Стала наймолодшою учасницею турніру за 20 років.

— Не очікував такого виступу від Костюк, — веде далі експерт. — Але вона молодець, "упіймала хвилю". У першому колі здолала китаянку Пен Шуай. Та після травми не набрала форми. Була фаворитом, а матч пішов так, що не впоралася з цим тягарем. У другому колі опонентка Костюк — австралійка Олівія Роговська — була киянці цілком по силах. Якби, приміром, Марта потрапила на Катерину Синякову — суперницю Еліни Світоліної, їй довелося б дуже важко відбивати потужні удари чеської тенісистки.

19 січня о четвертій ранку за київським часом Марта розпочала матч проти четвертої ракетки світу — ще однієї українки Еліни Світоліної.

— Теніс — така штука, що давати безапеляційні прогнози на матч не варто, — говорить Всеволод Кевлич. — Клас Світоліної вищий. Еліна має шанси виграти ­турнір.

Сама Світоліна обіграла в другому колі Синякову. Уродженка Одеси поступилася в першій партії, але зуміла виграти наступні дві. Еліна грала нестабільно, але у вирішальні моменти показала характер.

19 січня у третьому колі зіграє ще одна українка — Катерина Бондаренко. У попередній зустрічі вона розбила росіянку Анастасію Павлюченкову в двох партіях. Наступна опонентка — Маргарита Рибарикова зі Словаччини.

Натомість друга ракетка України Леся Цуренко поступилася Агнешці Радванській із Польщі.

У чоловіків продовжує боротьбу наш Олександр Долгополов. У третьому колі киянин зіграє з аргетинцем Дієго Шварцманом. Гра відбудеться 19 січня.

Зараз ви читаєте новину «Світоліна зіграє проти 15-річної співвітчизниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути