Ексклюзиви
вівторок, 17 січня 2017 06:30

Світоліна здатна дійти до чвертьфіналу

Учора вранці в австралійському Мельбурні стартував відкритий чемпіонат цієї країни з тенісу. Одне з чотирьох головних змагань року. 22-річна Еліна Світоліна приїхала на змагання 13-ю ракеткою світу. Тенісний експерт Павло Чигрин, 33 роки, оцінив перспективи українки на турнірі.

— Наприкінці минулого сезону Еліна грала у фінальному матчі підсумкого турніру для тенісисток другої десятки рейтингу. З огляду на це, можна говорити про цілком реальні шанси на чвертьфінал чемпіонату Австралії. Але турнірна сітка змушує дивитися на перспективи з досить стриманим оптимізмом. Галина Воскобоєва, суперниця в першому колі — прохідна. Її найкращі роки позаду. Повертається після серйозної травми. І, скоріше за все, буде думати, як вона почувається на корті. А не як грає проти Еліни. (Світоліна перемогла — 6:0, 6:2. Матч другого кола проведе в середу проти американки Джулії Бозерап. — ГПУ).

Далі йдуть тенісистки, які за своїм стилем не підходять Світоліній. Їм властиві силовий підхід, ставка на фізику. Це, насамперед, дві росіянки. Анастасія Павлюченкова, з якою Еліні завжди було непросто грати, та Світлана Кузне­цова. Остання на харді грає впевнено і стабільніша, ніж Павлюченкова. Еліна поки що намагається грати в жорсткий, силовий теніс, в той же час її потенційні суперниці роблять це все життя. І тому вихід 1/8 фіналу за такої сітки може бути для Світоліної хорошим досягненням.

Напередодні сезону-2017 Світоліна змінила тренера. Були побоювання, що зміниться вектор підготовки. Але все не так. Нові наставники ще більше зробили акцент на гру в глибині корту, на атаку. Вони працюють не над збереженням теперішніх позицій, а над тим, щоб досягнути більшого. До Еліни суперниці ставляться уважно. Не просто як до дівчини, яка входить до топ-20 світового рейтингу. Сестри Бондаренко там теж були. Але їх ніхто не боявся. Бо вони не пропонували нічого нового й були передбачувані. А від Еліни реально не знають, чого чекати.

Найбільше досягнення Світоліної на чемпіонаті Австралії — вихід до третього кола. Там вона грала 2014–2015-го. Позаторік дійшла до 1/4 фіналу чемпіонату Франції.

Зараз ви читаєте новину «Світоліна здатна дійти до чвертьфіналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути