четвер, 23 квітня 2020 05:50

Суркіс повинен запросити Скрипника, а не Реброва

Київське "Динамо" проводить невдалий сезон. Нинішнього тренера Олексія Михайличенка призначили по його ходу. Ставка на нього не спрацьовує. Тому, ймовірно, в новому сезоні тренерський штаб "динамівців" очолить новий фахівець. Ідеальних кандидатів, якщо брати реальні можливості клубу, двоє — Віктор Скрипник, 50 років, і 45-річний Сергій Ребров. Краще — Скрипник. Чому?

Ребров працює в угорському "Ференцвароші". Торік влітку продовжив угоду до липня 2022-го. Отримує 1,5 млн євро — 45 млн грн — на рік. Має іспанських помічників, яким теж треба буде "насипати" немало грошей.

Фінансові вимоги Скрипника набагато скромніші. Головний тренер "Зорі" отримує 180 тис. євро — 5,4 млн грн — на рік. "Динамо", природно, їх збільшить. Але це все одно не порівняти з цифрами ­Реброва.

Реброву буде не просто повертатися в сьогоднішнє "Динамо". Очікування від нього будуть великі. Часу на побудову команди ніхто не даватиме.

У 2014–2017 роках Ребров ставив у "Динамо" футбол ­через контроль м'яча, а ключовим гравцем команди був майстер пасу Сергій Рибалка. "Ференцварош" Реброва — контратакувальна команда, яка, насамперед, думає про надійність власних воріт. У середині поля важливу роль відіграє опорник Ігор Харатін, який заточений суто на руйнування. Його партнер у центрі півзахисту теж руйнівного стилю гравець. Атака "Ференцвароша" будується через швидких гравців, які люблять простір. Основний форвард Франк Болі славиться своїми швидкісними якостями. Аналогічно — флангові, Олександр Зубков і Токман Нгуен.

"Динамо" намагається діяти з позиції сили. Потрібен тренер, який зможе поставити гру першим номером. Скрипник у "Зорі", не маючи великого кадрового ресурсу, сформував позиційну атаку і не відступає від неї навіть у матчах проти "Шахтаря" та "Динамо".

Гра першим номером є складнішою та ризикованішою, але окрім естетики, вона допомагає краще розвиватися спортсменам. У "Ференцвароші" Реброва немає молодих, яких би можна було назвати футболістами першої команди. Наймолодший — Олександр Зубков, якому цьогоріч виповниться 24. Здебільшого склад "Ференцвароша" складають вже досвідчені гравці по 26–28 років, плюс є вже футболісти за 30. Недарма найдорожчий гравець "Ференцвароша", бразилець 31-річний Сомалія, коштує 1,6 млн євро — 4,8 млн грн.

У "Зорі" навпаки цього сезону розкрилися одразу декілька молодих гравців. Одним із найкращих лівих захисників чемпіонату став Богдан Михайличенко. Справжньою зіркою української прем'єр-ліги — Богдан Лєднєв, який вже вгатив у поточному сезоні 11 м'ячів. Показали себе Владислав Кочергін, Євген Чеберко, Назарій Русин. Дмитро Іванісеня вийшов на рівень ключового гравця середини поля "Зорі" й отримав виклик до збірної України. Все це заслуга Скрипника. В "Динамо" багато талановитої молоді, яка ніяк не може розкритися.

Найважливіше — Ребров уже сформований тренер, який у найближчому майбутньому може отримати шанс у топчемпіонаті. Умовна невдача в "Динамо" може серйозно зашкодити його планам. Скрипник — тренер амбітний, який потребує нових великих викликів, щоб проявитися. Саме це фахівцеві може дати "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Суркіс повинен запросити Скрипника, а не Реброва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути