четвер, 15 квітня 2010 03:36

Шумахер пішов шляхом Шевченка

Повернення Міхаеля Шумахера до "Формули-1" поки що дуже схоже на шлях легендарного футболіста Андрія Шевченка до київського "Динамо".

Уболівальники обидва повернення сприйняли захопливо. Надалі все доки теж збігається. Знаменитий автогонщик, як і футболіст, показав усім, що він у відмінній для своїх років спортивній формі. До того ж не втратив ні майстерності, ні бажання перемагати. Як ми збагнули, що до "Динамо" повернувся не юний талановитий Андрійко, так і прихильники "Формули-1" переконалися, що тепер за кермом "мерседеса" не той "золотий хлопчик", який 1994 року був за кермом "бенеттона". В обох спортсменів був зірковий час в Італії. Футбольний талант Шевченка виблискував у "Мілані". Уміння Шумахера швидко їздити примушувало божеволіти фанатів "феррарі". Тепер обидва спортсмени, за їхніми словами, "продовжують отримувати задоволення". Один від футболу, інший — від автоперегонів. Але першими вони ніколи не стануть. Час змусить Шевченка бути лише помічником для молодих бомбардирів "Динамо", а Шумахера — підтримувати молодшого Ніко Росберґа, першого пілота команди "мерседес".

Багато хто чекав від зіркових повернень іншого — зливи забитих м"ячів від Шевченка та серії переможних фінішів від Шумахера. Але це великий спорт, а не театр, де за допомогою гриму можна 20 років грати юного Ромео. У спорті конкуренція справжня. І спорт нікого не береже, хоч би які мав колишні заслуги.

Спорт — не театр, де грим допоможе 20 років грати юного Ромео

Наші очікування можуть справдитися лише частково. Шевченко може забити кілька м"ячів, а Шумахер — виграти кілька етапів гран-прі. Але визнаними лідерами їм ніколи не бути. Час летить швидко і невблаганно. Тому ті, хто повертається, і ті, хто їх до цього заохочує, мають розуміти.

Інша річ, чи потрібно публіці спостерігати тепер за колишніми суперзірками, коли зірковий час для них назавжди минув? Чи приємно бачити Шевченка, якого легко наздоганяє молодий захисник із Маріуполя? Чи радісно виглядати на фініші машину Шумахера десь наприкінці першої десятки? Якщо так, то нам доведеться стати свідками того, як улюбленці мільйонів розчиняться поступово у сірій масі інших спортсменів. Чому ні, коли самі спортсмени не проти. Вони отримують не лише задоволення, а й чималі гроші.

Зараз ви читаєте новину «Шумахер пішов шляхом Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути