Ексклюзиви
четвер, 07 березня 2013 06:30

Суддя посприяв "Реалу"

Іспанський "Реал" обіграв на виїзді англійський "Манчестер Юнайтед" у повторному матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів — 2:1. Ключовим моментом поєдинку стало вилучення півзахисника "МЮ" Нані на 57-й хв. Господарі на той час перемагали — 1:0 після автоголу Серхіо Рамоса. Решту часу відзначилися Лука Модрич та Кріштіану Роналду. Матч у Мадриді три тижні тому закінчився внічию — 1:1.

Хід Ферґюсона

Головний тренер "МЮ" здивував рішенням щодо стартового складу. Він залишив у запасі Вейна Руні. Натомість із перших хвилин на полі з'явився 39-річний Раян Ґіґґз, який діяв ближче до правого флангу і допомагав захиснику Рафаелю опікати Кріштіану Роналду. Травмованого опорника Філа Джонса замінив Том Клеверлі. Центр поля "МЮ" міг провиснути, але цього не сталося. Лідер чемпіонату Англії виявився готовим до тиску "Реала" з перших хвилин. Господарі спокійно відбили стартові атаки суперника і захопили стратегічну ініціативу. Велбек та ван Персі багато рухалися, змінювали позиції. Стандартні ситуації також краще використовував "Юнайтед": до перерви Відич після кутового влучив у штангу.

Вилучення Нані

У рівних складах англійці зосередилися на обороні. Й організували її дуже чітко. Якщо в Мадриді "Реал" серйозно тиснув і команда Ферґюсона ледь упоралася з цим, то на "Олд Траффорд" захист "МЮ" видавався переконливішим за позиційні атаки гостей. Але тільки до вилучення Нані. Формально турецький суддя Джунейт Чакир мав право це робити: португалець небезпечно зіграв проти Арбелоа. Проте діяв ненавмисно, у запалі боротьби.

Жовтої картки було б цілком досить — вона найкраще відповідала б духу гри. Червона зламала систему "Юнайтед" — у меншості команда різко "підсіла". Наставник чудово підготувався до повторної зустрічі, але чомусь не зреагував замінами на зміну ситуації. Вийшло так, що Руні та Ешлі Янґ вийшли рятувати матч, а не зміцнювати гру в обороні, щоб утримати потрібний рахунок. Натомість півзахисник "Реала" Модрич посилив гру команди по ходу поєдинку, діяв нестандартно і забив.

Наступні матчі

12 березня, вівторок

"Барселона" (Іспанія) — "Мілан" (Італія)

Перший поєдинок — 0:2

"Шальке" (Гельзенкірхен, Німеччина) — "Галатасарай" (Стамбул, Туреччина)

Перший матч — 1:1

 

13 березня, середа

"Баварія" (Мюнхен, Німеччина) — "Арсенал" (Лондон, Англія)

Перший матч — 3:1

"Малага" (Іспанія) — "Порту" (Португалія)

Перший матч — 0:1

 

 

Зараз ви читаєте новину «Суддя посприяв "Реалу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути