середа, 31 жовтня 2012 06:30

Судді зіграли за "Ювентус" і проти "Челсі"

Англійський "Челсі" та італійський "Ювентус" — суперники донецького "Шахтаря" у Лізі чемпіонів — у неділю зіграли чергові матчі національних чемпіонатів. На підсумок обох зустрічей вплинули судді. "Ювентусу" арбітри допомогли виграти — 1:0, а "Челсі" — програти, 2:3.

"Челсі" грав удома проти "Манчестер Юнайтед".

Гості швидко забили два м'ячі і ще раз засвідчили погану форму лівого захисника "Челсі" Ешлі Коула. Двічі з його флангу "манчестерці" виконували прострільні передачі на Робіна ван Персі.

Стартовий відрізок поєдинку — єдиний, який вдався "МЮ". Згодом лондонський клуб перехопив ініціативу. Гостей притиснули в їхній карний майданчик. Слабко працювала опорна зона "МЮ". Лідер півзахисту "Челсі" Мата отримав повну свободу дій. До перерви він один гол сквитав. На початку другого тайму господарі продовжили тиск. І швидко досягли успіху — 2:2.

"Челсі" нині грає дуже видовищно. Але від цього потерпає оборона. Захисник господарів Браніслав Іванович, виправляючи чергову помилку, змушений був збити Ешлі Янґа. Серб отримав червону картку за позбавлення очевидної гольової можливості. У цьому епізоді арбітр Марк Клаттенбурґ учинив правильно.

А згодом почав діяти так, що став головною фігурою поєдинку. Клаттенбурґ показав форварду Фернандо Торресу другу жовту картку. Начебто за симуляцію, хоча контакт іспанця із захисником "МЮ" Джонні Евансом був.

Несправедливе вилучення Торреса залишило тільки одну інтригу в матчі. Чи зуміє "МЮ" скористатися перевагою у два гравці? Хід гри різко змінився. "Челсі" зосередився на обороні, але все-таки пропустив від Хав'єра Ернандеса.

Мексиканець, коли забивав переможний гол, був в офсайді. Асистент арбітра, навіть якщо і не розгледів епізод, мав перестрахуватися та підняти прапорець. Дух гри цього вимагав. Припустимо, Ернандес не був в офсайді, а гол арбітри не зарахували б. Навряд чи наставник "МЮ" Алекс Ферґюсон нарікав би на арбітраж. Маючи перевагу в два футболісти, "МЮ" і так мусив перемагати.

Логіка у бригади Клаттенбурґа не спрацювала. Одна річ, коли арбітри помиляються за принципом компенсації в обидва боки. Інша — якщо в односторонньому порядку та ще й на користь команди, яка поступалася суперникові за грою. Тепер про сприяння "МЮ" з боку суддів говорить уся Англія, бо місяць тому арбітр Марк Халсі допоміг команді Ферґюсона обіграти на виїзді "Ліверпуль".

"Ювентус" забив єдиний гол у виїзному поєдинку проти "Катаньї" з офсайду.

Трапилося це у другому таймі, а в першому через неіснуюче положення поза грою скасували чистий гол господарів. Арбітр поєдинку Андреа Ґервасоні спочатку зафіксував взяття воріт "Ювентуса". Але потім запасні гравці туринців — Пепе та Джаккеріні — почали протестувати, атакуючи асистента Луку Маджані. Той покликав до себе Ґервасоні і рекомендував скасувати гол. Головний арбітр послухав помічника. Пізніше виявилося, що Маджані має сторінку в мережі "Фейсбук". У травні на ній він виклав фото з гравцями "Ювентуса", які святкували чемпіонство. Асоціація арбітрів Італії пізніше визнала профіль Маджані недійсним. Цікаво — невже якийсь помічник арбітра така популярна особа в Італії, що має несправжні сторінки у "Фейсбуці"?

Минулого сезону заслужене перше місце "Ювентуса" затьмарив незарахований гол міланця Мунтарі. Тоді арбітри, як і бригада у матчі Україна — Англія, не угледіли, що м'яч перетнув лінію воріт туринців.

Зараз ви читаєте новину «Судді зіграли за "Ювентус" і проти "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути