вівторок, 07 серпня 2012 06:45

Судді відібрали в наших іще одну медаль

Наших спортсменів на Олімпіаді позбавили бронзової нагороди. По закінченні змагань у легкоатлетичному семиборстві на третьому місці опинилася Людмила Йосипенко, 27 років, із Київщини.

Перед останнім видом програми, бігом на 800 м, Йосипенко йшла третьою. На доріжці українка поступилася німкені Ліллі Шварцкопф, яка посіла друге місце. Але перед офіційним оголошенням результатів виявилося, що німкеню дискваліфікували. Вона заступила на доріжку суперниці. Правила це забороняють.

Німці одразу подали протест, і його задовольнили. Незгоду з цим рішенням із боку української сторони відхилили.

— Це безлад, — каже головний тренер збірної України з легкої атлетики Валерій Апайчев. — Ми дивилися відео: Шварцкопф чотири рази перетинала чужу доріжку. Чому не задовольнили наш протест — не знаю. Нам нічого не пояснювали.

Перемогла у семиборстві британка Джессіка Енніс. На другому місці опинилася Шварцкопф. Третьою стала росіянка Тетяна Чернова. Олімпійська чемпіонка-2008, Наталія Добринська з Вінниці, знялася зі змагань після п'ятого виду програми. Вона провалила штовхання ядра і стрибки в довжину. Опинилася на поточному 33-му місці й вирішила не продовжувати. Апайчев пояснив невдачу психологічними проблемами: у березні помер чоловік Добринської.

Рішення суддів проти України на Олімпіаді-2012

1. Спортивна гімнастика

По закінченні командних змагань у чоловічій першості українці показали третій результат. Але японці подали протест на виступ свого спортсмена, йому додали 0,7 бала. Коригування оцінок відкинуло українців на четверту сходинку.

2. Бокс

Чемпіон світу-2011 у вазі до 75 кг Євген Хитров зустрівся у поєдинку 1/8 фіналу з британцем Ентоні Огого. Хитров двічі відправив суперника в нокдаун, але в підсумку судді вивели рахунок 18:18 за ударами і присудили перемогу Огого. Наші оскаржували результат, але марно.

3. Легка атлетика

Відібрали "бронзу" в Людмили Йосипенко, задовольнивши протест німкені Ліллі Шварцкопф.

 

Зараз ви читаєте новину «Судді відібрали в наших іще одну медаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути