Ексклюзиви
пʼятниця, 10 вересня 2010 06:58

Степаненко здатний закрити дві позиції
5

Молодіжна збірна України з футболу посіла перше місце у відбірковій групі, випередивши команди Франції, Бельгії, Словенії та Мальти. Ми попросили 52-річного Вадима Євтушенка, колишнього гравця київського "Динамо", назвати п"ять найкращих гравців молодіжної збірної, які могли б допомогти національній команді на Євро-2012.


1. Ярослав Ракицький, 21 рік,

"Шахтар" (Донецьк)

Цілком може закрити позицію лівого захисника. Власне, він це уже робив у відбірковому циклі до Кубка світу-2010 за національну команду. Володіє чудовим діагональним пасом, який ефективніший, коли його віддаєш із флангу.


2. Євген Коноплянка, 20 років,

"Дніпро" (Дніпропетровськ)

Його також активно залучають до національної команди. Здатний індивідуально вирішити епізод. Такі гравці завжди потрібні: вони весь матч можуть перебувати у затінку, а потім вибухнути і створити гольовий момент. Можливе його залучення і як флангового гравця і як такого, що діє на позиції під нападаючими.


3. Андрій Ярмоленко, 20 років,

"Динамо" (Київ)

На його користь — значний досвід матчів за клуб на рівні Ліги чемпіонів. Відповідно не злякається жодного суперника на Євро-2012. Працелюбний, таранного типу, постійно проривається флангом, має гольові моменти. Треба посилити фізичну підготовку: часто сил на весь матч не вистачає.


4. Тарас Степаненко, 21 рік, "Шахтар" (Донецьк)

Головний "плюс" — універсалізм. Здатний зіграти на позиції й опорника, й центрального захисника. Непогано читає гру, але треба ще покращити вміння грати в пас.

5. Роман Зозуля, 21 рік,

"Динамо" (Київ)

Національна команда потребує форварда на вістрі атаки. Такого, щоби постійно курсував у зоні нападу, чіплявся за м"ячі, заробляв штрафні і встигав безпосередньо загрожувати воротам. Роману це вдавалося у матчах за молодіжну збірну. Перспективи у національній залежатимуть від того, чи зуміє здобувати місце в основному складі "Динамо".

Суперника дізнаємося сьогодні

10 вересня о 13.30 за київським часом відбудеться жеребкування раунду плей-офф молодіжного чемпіонату Європи-2011 (вік гравців до 21 року). У ньому братиме участь збірна України. 14 команд розподілені на дві групи. "Сіяні": Швеція, Нідерланди, Чехія, Румунія, Італія, Хорватія, Шотландія. "Несіяні": Греція, Швейцарія, Україна, Іспанія, Англія, Білорусь, Ісландія. Матчі пройдуть за системою "вдома/виїзд" 9/10 та 12/13 жовтня.

Фінальну частину молодіжного чемпіонату Європи проведуть із 12 по 25 червня 2011 року в Данії. Господарі турніру потрапили туди автоматично. До данців приєднаються сім переможців поєдинків плей-офф.

Зараз ви читаєте новину «Степаненко здатний закрити дві позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути