вівторок, 17 січня 2012 05:30

Старший Кличко може битися з Хеєм, а молодший — з Повєткіним

Називаємо та аналізуємо п'ять найбільш очікуваних подій українського професіонального боксу 2012-го разом із тренером з Москви Ігорем Смольяновим, 32 роки.

1. Віталій Кличко — Девід Хей. Бій за титул чемпіона світу у надважкій вазі за версією WBC. Може відбутися влітку.

Інтрига в тому, що багатьом цей бій може здатися невигідним для Віталія — він повільніший за Володимира і наче більш вразливий для британця. Але я все-таки віддам у цьому поєдинку перевагу Кличку. Хей, незважаючи на всі свої таланти, — маленький тяж. І, можливо, його ударної потужності не вистачить на всю дистанцію бою. У відвертий розмін з Віталієм він не піде — зрідка вибухатиме і постійно переміщуватиметься. Ймовірність того, що старшого брата можна звалити таким чином зводиться до нуля. А ось "інстинкт убивці" у Віталія розвинений на славу.

2. Володимир Кличко — Олександр Повєткін. Бій за титули чемпіона світу за версіями WBA, IBF і WBO у надважкій вазі. Ймовірно, відбудеться наприкінці року.

Можна порівняти їхні бої з тим самим суперником — узбеком Русланом Чагаєвим. Олександр переміг за очками за рахунок більш багатоударних комбінацій на середній дистанції, але потрясти суперника так і не зміг. Володимир виграв технічним нокаутом у дев'ятому раунді. Підібратися до Кличка на середню або ближню дистанцію — важко. Підібравшись, теж незрозуміло, що робити — він дуже грамотно "в'яжеться" і не втрачає при цьому сил. Проти такого боксера потрібен постійний вимотуючий тиск у поєднанні з бездоганним захистом. Чи зможе це запропонувати Повєткін — питання.

3. Сергій Дзінзірук — Заурбек Байсангуров. Бій за титул чемпіона світу за версією WBO у першій середній вазі. Може відбутися влітку-восени, якщо Байсангуров захистить цей титул у поєдинку з чехом Лукашем Конечним.

Хороша можливість Дзінзіруку реабілітуватися. Заурбек — агресор, але зараз досить прямолінійний. Якщо Сергій правильно "замотивується", то за рахунок досвіду і своєї здатності боксувати може виграти у чемпіона. Зауважу, що Байсангуров почав набагато більше бити і щільніше закриватися, що робить його незручним та небезпечним суперником. У цьому бою, на мою думку, виграє той, хто буде більш холоднокровний.

4. Ісмаїл Сіллах — Жан Паскаль. Відбірковий бій за версією WBC у напівважкій вазі. Може відбутися влітку-восени, якщо команда канадця погодиться на цей бій.

Чудова нагода для Сіллаха проявити себе в бою з уже відомим і сильним суперником. У габаритах та манері ведення бою перевага на боці українця. Ісмаїл дуже академічний і б'є менш розмашисто, ніж Паскаль. Якщо канадець віддає перевагу боковим, то жорсткі прямі Сіллаха повинні діставати його раніше, а в їх тяжкості сумніватися не доводиться. Паскаль хоче працювати на середній і ближній дистанціях, причому більше покладається на кількість ударів, ніж на їхню тяжкість. Якщо Сіллах не пускатиме Паскаля на його улюблену дистанцію і більше використовуватиме прямі, то матиме успіх. Хоча не можна забувати, що канадець досвідченіший і його функціональна підготовка на висоті.

5. Дебют українських олімпійців у профі. Лідери любительської збірної України Василь Ломаченко, Олександр Усік, Євген Хитров, Тарас Шелестюк і Денис Беринчик після Лондона-2012 можуть дебютувати у професіональному боксі.

Питання дуже делікатне. Хто стане їхнім промоутером, у кого тренуватимуться, як легко вирішать питання, які перед ними поставить професійний ринг? Невідомо. Але те, що всі можуть прогресувати і далі очевидно.

Зараз ви читаєте новину «Старший Кличко може битися з Хеєм, а молодший — з Повєткіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути