Ексклюзиви
понеділок, 02 листопада 2009 19:17

Стаховський заробив 118 тисяч доларів

Автор: фото: REUTERS
  Тенісист Сергій Стаховський має зріст 193 сантиметри і вагу 80 кілограмів
Тенісист Сергій Стаховський має зріст 193 сантиметри і вагу 80 кілограмів

Український тенісист Сергій Стаховський, 23 роки, виграв турнір у російському місті Санкт-Петербург. За перемогу в фіналі над аргентинцем Орасіо Себаллосом (2:6, 7:6, 7:6) киянин отримав 262 очка та $118,5 тис.

Стаховський узяв гору над росіянами Кузнєцовим та Корольовим, а у півфіналі здолав колишню першу ракетку світу Марата Сафіна, який востаннє виступав перед глядачами. Марат закінчує кар"єру цього року.

У новому рейтингу Стаховський посідає 54-те місце. Це рекордний показник у кар"єрі українця. До цього найвищим його досягненням був 74-й рядок рік тому, після перемоги на турнірі в Хорватії.

Сергій вдало виступає останні два місяці. Спочатку дійшов до півфіналу в словацькій Трнаві. Потім був фінал у бельгійському Монсі, чвертьфінали в Ташкенті та Москві. За цей час він піднявся з 146-го рядка в рейтингу.

Стаховський розповідав, що хоче на кінець року набрати такий рейтинг, який дозволяв би грати на турнірах "Великого шолому" без кваліфікації. Своєї мети він досяг.

Цього року наш тенісист уперше зіграв на трьох турнірах серії "Ґренд Слем", окрім Вімблдона. А на "Роллан Гаррос", відкритому чемпіонаті Франції, навіть пройшов перше коло.

Сергій виїхав до Чехії, бо в Україні його вважали безперспективним

Сергій має чудові фізичні дані — 193 см, 80 кг. Але довго не міг збалансувати свою гру. Нестабільні дії на задній лінії частково компенсувала потужна подача. Нетрадиційна для українців гра однією рукою зліва та бажання йти вперед до сітки — ще дві особливості гри Сергія.

11 років тому виїхав до Чехії, бо в Україні його вважали безперспективним. Із 2007-го тренується у Словаччині у Тібора Тота.

Зараз ви читаєте новину «Стаховський заробив 118 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути