вівторок, 02 липня 2013 06:31

Стаховський обіграв Федерера за три години

Автор: фото: REUTERS
  Сергій Стаховський народився у Києві. Мешкає і тренується в Братиславі, Словаччина
Сергій Стаховський народився у Києві. Мешкає і тренується в Братиславі, Словаччина

У другому колі Вімблдону український тенісист Сергій Стаховський, 27 років, переграв діючого чемпіона цих змагань, третю ракетку світу Роджера Федерера зі Швейцарії. 6:7, 7:6 7:5 7:6 — матч тривав 3 год. До цього Федерер, семиразовий чемпіон Вімблдону, не програвав 36 поєдинків на турнірах серії "Великиого Шлема" раніше, ніж у чвертьфіналі. Такої серії в історії тенісу не має ніхто.

 

Стаховський поставив Федерера в незручне становище своєю тактикою. Він часто використовував класичну для Вімблдона гру — подача з виходом на сітку. Роджер сам полюбляє таку тактику: гра від оборони йому не імпонує. Українець результативно завершив на сітці 61 розіграш, Федерер — 35. Стаховський також більше ризикував, грав на задній лінії — він пробив навиліт на 15 м'ячів більше за суперника.

 

П'ять інших найгучніших перемог українців над елітними гравцями

1. Андрій Медведєв-Стефан Едберґ, Швеція. 6:0, 6:7, 7:5, 6:4. 1993 рік, відкритий чемпіонат Франції.

Едберґ тоді був третьою ракеткою світу. Хоча все-таки швед більше любив грати на швидкісних покриттях — чемпіонат Франції проходить на повільному ґрунті. 19-річний Андрій, висхідна молода зірка, після цього матчу дійшов до півфіналу.

2. Медведєв — Джим Кур'є, США. 6:3, 1:6, 7:6. 1993 рік, підсумковий чемпіонат світу. Українець закінчив найкращий свій сезон перемогою над гравцем, який без видатних фізичних даних сповідував елегантну та розумну гру. Кур'є, один з найкращих тенісистів 1990-х, був другою ракеткою світу на момент зустрічі.

3. Медведєв — Піт Сампрас, США. 7:5, 1:6, 6:4, 6:3. 1999 рік, відкритий чемпіонат Франції. У другому колі українець переміг найтитулованішого гравця 1990-х, багаторічного лідера професійного туру. На момент гри Сампрас був другий у рейтингу. Він так ніколи й не виграв турнір у Парижі та не зібрав повної колекції "Шоломів".

4. Медведєв — Густаво Куертен, Бразилія. 7:5, 6:4, 6:4. 1999 рік, відкритий чемпіонат Франції. Після Сампраса українець здолав у чвертьфіналі затятого "ґрунтовика" Куертена та дійшов аж до фіналу. Після цієї поразки Куертен виграв у Парижі двічі поспіль і став першою ракеткою світу.

5. Олександр Долгополов — Робін Сьодерлінг, Швеція. 1:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:2. 2011 рік, відкритий чемпіонат Австралії-2011. 22-річний українець став відомий після цього поєдинку. Переміг четверту ракетку світу. Після цього матчу про Долгополова заговорили як про найцікавішого гравця туру за манерою гри — постійно ризикує.

Зараз ви читаєте новину «Стаховський обіграв Федерера за три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути