середа, 30 вересня 2009 18:41

Спалетті може очолити "Зеніт" через два тижні

Керівництво пітерського "Зеніта" визначилося з колом кандидатів на посаду головного тренера команди. Посада стала вакантною після серпневого звільнення голландця Діка Адвокаата.

Основний кандидат на право стати повноцінним наступником Адвокаата — італієць Лучано Спаллетті, 50 років.

"Зеніт" має підписати угоду з новим фахівцем упродовж двох тижнів.

Спалетті в Італії працював з "Емполі", "Удінезе" та "Ромою". Римський клуб він тренував чотири роки і вивів його на друге місце в чемпіонаті Італії та поставив йому швидкісну атакувальну гру. Щоправда, міцності їй не вистачало. Але слід врахувати, що в Римі Спалетті працював за скромних фінансових умов, а трансферні можливості "Зеніта" — вищі.

До того ж оскільки Спалетті вже почав сезон у "Ромі", він зможе очолити інший італійський клуб тільки влітку, і тепер працює телевізійним експертом. Серйозні наміри керівництва "Зеніту" щодо роботи з апеннінцем підтверджує і запрошення з італійського "Торіно" атакувального півзахисника Алессандро Розіни. Якщо Спалетті таки відмовить пітерцям, "Зеніт" може прийняти наставник "Москви" чорногорець Міодраг Божович.

Поки що обов"язки головного тренера "Зеніта" виконує Анатолій Давидов.

Під його керівнитцвом "Зеніт" виграв п"ять матчів у чемпіонаті Росії та одну гру звів унічию. За сім турів до закінчення турніру команда займає третє місце, відстаючи на три очки від московського "Спартака" і на сім — від "Рубіна". До групового турніру Ліги Європи "Зеніт" не пробився, програвши за сумою двох зустрічей португальському "Насьоналю".

Зараз ви читаєте новину «Спалетті може очолити "Зеніт" через два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути