четвер, 03 січня 2008 15:29

Шотландський футболіст помер під час матчу

Півзахисник та капітан шотландського "Мазервелла" Філ О"Доннел, 35 років, помер під час матчу своєї команди проти "Данді Юнайтед". На 77-й хвилині гравець раптово впав. На поле вибігли медики, але через три хвилини вони були змушені констатувати смерть футболіста.

Лікарі встановили причину трагедії: серцева недостатність. Чим вона була викликана і коли футболіст востаннє проходив медогляд — на ці запитання керівництво "Мазервелла" дати відповідь не змогло. 4 січня — поховання футболіста. У нього залишилися дружина та двоє маленьких дітей. 1998-го О"Доннел у складі "Селтіка" виграв чемпіонат Шотландії.

Чотири місяці тому через проблеми з серцем помер захисник іспанської "Севільї" Антоніо Пуерта, а чотири роки тому — камерунець Майк-Вів"єн Фое та угорець Міклош Фехер.

— Причини смерті спортсменів можуть бути різними, — каже "ГПУ" лікар Борис Фролов, 52 роки. — Або перевтома після тренувань, або неправильне харчування. Футболістам слід щотижня проходити медогляд. Хоча зрозуміло, що від нещасних випадків ніхто не може бути застрахований. Лише б вони не переростали в тенденцію.

Зараз ви читаєте новину «Шотландський футболіст помер під час матчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути