четвер, 03 вересня 2009 19:26

Сьомін хоче зробити Алієва новим Лоськовим

У понеділок 24-річний розігруючий київського "Динамо" Олександр Алієв завершив курс реабілітації після травми, якої зазнав 11 липня у матчі за суперкубок України, і почав тренуватися за індивідуальною програмою. 4 вересня футболіст має долучитися до загальної групи. Під час лікування Алієва у Німеччині поширилася інформація про зацікавленість у ньому московського "Локомотива" — півзахисника хоче бачити у складі своєї команди тренер "залізничників" Юрій Сьомін.

Він тренував Алієва півтора року. Під його керівництвом футболіст із лідера "Динамо-2" подолав проблеми з дисципліною і перетворився на одного з кращих гравців основної команди. Щоб викупити Алієва, "Локомотиву" треба заплатити 16 млн євро. Москвичі можуть дати ці гроші, адже недавно продали до англійського "Евертона" Дініяра Білялетдінова і планують розпрощатися з ще кількома футболістами. У разі згоди Алієва керівництву "Локомотива" навіть не треба буде запитувати позицію "Динамо" — півзахисник автоматично перейде до нинішньої команди Сьоміна.

— Ми часто говоримо з Юрієм Павловичем, — зізнається Олександр. — Але ніколи не йшла мова про мій трансфер до "Локомотива".

Щоб викупити Алієва, "Локомотиву" треба заплатити 16 мільйонів євро

Алієв підходить Сьоміну не тільки з огляду на взаємовигідну співпрацю з "Динамо". Манера гри Олександра дещо нагадує стиль Дмитра Лоськова — багаторічного диспетчера "Локомотива". Він пішов із клубу за тренерства Анатолія Бишовця. Повернути Дмитра з "Сатурну" — не велика проблема, проте Сьомін не може повноцінно розраховувати на 35-річного виконавця. Молодший на 11 років Алієв у довготривалій перспективі є набагато кращим варіантом.

Шанси на перехід до "Локомотива" збільшує російське коріння Алієва — він народився у Хабаровську. Ще один чинник на користь переходу: невідомо чи зможе Олександр після травми набрати належний фізичних кондицій, необхідних у команді Валерія Газзаєва. Зате стримати футболіста від переїзду можуть сімейні обставини — його дружина Тетяна, чий перший шлюб був із колишнім гравцем "Динамо" Романом Максимюком, днями має народити Алієву первістка, доньку Аліну.

Зараз ви читаєте новину «Сьомін хоче зробити Алієва новим Лоськовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути