пʼятниця, 29 жовтня 2010 07:13

Солісу потрібно бити Віталія Кличка по животу

Автор: фото з сайта www.boxnews.com.ua
  Кубинський боксер Одланьєр Соліс
Кубинський боксер Одланьєр Соліс

17 грудня в Маямі, США, американець 40-річний Рей Остін (28 перемог, 18 нокаутів, чотири поразки, чотири нічиї) й кубинець Одланьєр Соліс, 30 років (16 перемог, 12 нокаутів, нуль поразок, нуль нічиїх) проведуть поєдинок за статус обов'язкового претендента на титул Всесвітньої боксерської ради (WBC) у надважкій вазі, який зараз належить українцю Віталієві Кличку. Про шанси цих боксерів стати суперником українського чемпіона, а також про те, хто є небезпечнішим для Кличка, "ГПУ" поговорила з боксером-професіоналом із Білорусі Сергієм Рабченком, 24 роки.

— Фаворитом вважаю Соліса, — аналізує боксер. — Він молодший за Остіна, небитий, технічний.


Хто з них небезпечніший для Віталія?

— Соліс. Він не зустрічався із жодним із братів, а отже, психологічний тиск буде менший, ніж в Остіна (американець програв Володимирові Кличку технічним нокаутом у другому раунді в березні 2007 року. — "ГПУ"). Щодо Соліса, то він відчуває дистанцію, ударний, добре може працювати по корпусу, вміє діяти в підхоплення атак суперника. Соліс, безумовно, обдарований боксер, але часом ледачий. Це видно з його зовнішньої форми. Він інколи психологічно апатичний, якщо бій складається не так, як хотілося би.


Соліса багато хто вважає реальною загрозою братам Кличкам. Згодні?

— Він може бути загрозою для Віталія за збігу багатьох обставин. Для Володимира він безпечніший.


Які шанси в Остіна перемогти Віталія?

— Їх дуже мало, тому що лівий бічний у старшого з братів дуже хороший і не менш несподівано викидається. Думаю, нокаут від молодшого Кличка тиснутиме психологічно на Остіна.


Як треба діяти переможцю бою Остін — Соліс, аби мати реальні шанси перемогти Кличка-старшого?

— Для перемоги й тому, й тому слід діяти, а не копіювати Шеннона Бріґґса. Соліс може зловити Віталія після його атаки правим прямим, тому що Віталій б'є його затягнуто і різко назад після нього не відступає. А кубинець уміє хльостати зліва. Також потрібно бити по животу Кличка. В Соліса з іншими суперниками це виходило. Як буде з українцем — побачимо.


Чи варто Віталієві зустрічатися із Солісом, якщо той переможе Остіна, враховуючи чималий ризик програти?

— Віталій — чемпіон, отже, йому доведеться з кимось зустрічатися. І цікавіше для всіх буде побачити опір і бажання перемогти з боку його суперника, а не однобічне побиття. Тому що людина, яка претендує на славу, повинна час від часу ризикувати.


У першій п'ятірці WBC є Денис Бойцов і Томаш Адамек. Вони становлять загрозу для Віталія?

— Ні Бойцов, ні Адамек зараз не конкуренти йому. Обом потрібно пройти ще багато бійців, яких били Клички. І лише якщо кожен із них розправиться так само або краще, ніж Віталій із ними, можна буде говорити про якусь конкуренцію.

Зараз ви читаєте новину «Солісу потрібно бити Віталія Кличка по животу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути