Ексклюзиви
пʼятниця, 24 грудня 2010 03:45

Соліса проти Віталія Кличка вистачить на вісім раундів

Автор: фото: REUTERS/Brian Snyder
  У матчі американської національної баскетбольної асоціації ”Бостон Селтікс” переміг ”Філадельфію-76” — 84:80
У матчі американської національної баскетбольної асоціації ”Бостон Селтікс” переміг ”Філадельфію-76” — 84:80

Кубинець 30-річний Одланьєр Соліс (17 перемог, 12 нокаутів, нуль поразок і нічиїх) став обов'язковим претендентом на титул чемпіона світу за версією WBC у надважкій вазі, яким володіє українець 39-річний Віталій Кличко (41 перемога, 38 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх). Минулого тижня в Маямі, США, Соліс переміг американця Рея Остіна. Рефері дискваліфікував Остіна по закінченні 10-го раунду, за те, що той завдав удару після гонгу. Тепер Кличко й Остін повинні зустрітися в найближчі 90 днів.

— Думаю, Соліса в бою з Віталієм вистачить на сім-вісім раундів, — каже "ГПУ" екс-чемпіон світу, львів'янин Андрій Котельник, 32 роки. — Соліс не є боксером того рівня, щоб боксувати з братами. Кубинець виграв в Остіна в 10-му раунді. Володя Кличко нокаутував Остіна вже в другому. Упевнений у достроковій перемозі Віталія. Соліс за свою кар'єру не провів жодного 12-раундового поєдинку. Також у нього проблеми з зайвою вагою.

Сьогодні час братів Кличків. Щоб мати шанс на перемогу, потрібен суперник подібний на Коррі Сандерса — нахабний, упевнений, швидкий і жорсткий. Одна з переваг Віталія — специфічна манера ведення поєдинку. Коли він виходить у ринг, стає у свою стійку, суперник не знає, що з ним робити. Віталій б'є звідки попало і туди, куди хоче. І головне, що попадає в ціль. Боксери з такою технікою, як у Віталія, найнебезпечніші. Його на касетах дивишся і думаєш: та не буде з ним проблем. А коли суперник виходить у ринг, починає розуміти, що проти нього нічого не може зробити.

Хто на сьогодні найнебезпечніший для братів?

— Девід Хей. Він швидкий і ударний. Але і він не являє надто великої небезпеки. Хей — такий собі "фраєрок", буде махатися як на вулиці, доки його не покладуть.

У колі претендентів — росіянин Олександр Повєткін.

— Такі як Повєткін, коли їм дають шанс, мають ним скористатися. Наведу приклад із Русланом Чагаєвим. Тоді ми ще з ним в одному клубі боксували ("Юніверсум бокс промоушен". — "ГПУ"). Коли з Валуєвим його бій зірвався, Чагаєву дали шанс через два тижні боксувати з Володимиром Кличком. Він сказав: "Це моя мрія. Я готовий боксувати з кращим боксером і за такі престижні версії навіть безкоштовно".

Що Повєткін може Володі з таким боксом зробити? Він років три був першим номером, офіційним претендентом. Проводить бої з "мішками". Чому він не боксує з тими ж Арреолою, Солісом, Пітером? Чому він підбирає опонентів, яких ніхто не знає і ще з ними возиться? Команда Повєткіна розуміє, що він не готовий.

Зараз ви читаєте новину «Соліса проти Віталія Кличка вистачить на вісім раундів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути