Ексклюзиви
четвер, 11 червня 2009 20:36

Що допоможе "Динамо" виграти Лігу чемпіонів

— Я ставлю завдання виграти Лігу чемпіонів. Тільки так. Це єдиний клубний трофей, якого бракує у моїй тренерській кар"єрі. Постараємося за три роки вирішити це завдання, — заявив головний тренер київського "Динамо" Валерій Газзаєв, 54 роки, в інтерв"ю російському виданню "Спорт-Експрес".

Він не справляє враження легковажної людини. Газзаєв — тренер амбітніший, аніж його попередник Юрій Сьомін. А Кубок УЄФА уже вигравав — із московським ЦСКА.

Колишній півзахисник київського клубу Олександр Хацкевич, 35 років, аналізує фактори, які можуть допомогти "Динамо" стати найкращою командою Європи.


Склад

Ліга чемпіонів — найпрестижніший турнір у європейському клубному футболі. Щоб перемогти у ньому, обов"язково мають бути лідери, на яких гратиме вся команда. Так, як 1999 року ми грали на Шевченка і Реброва. Нині, можливо, треба робити ставку на Мілевського — він діє достатньо зріло. Мессі або Криштіану Рональду "Динамо" не купить. Проте у Газзаєва унікальний дар відкривати бразильських талантів, що довела робота у ЦСКА. Можна пошукати підсилення там і для "Динамо". І, звичайно, підключити кількох футболістів із молодіжного складу — Зозулю, Парцванія.


Фізична готовність

Газзаєв не буде для гравців хорошим хлопцем. Він діятиме, як, наприклад, Фабіо Капелло: обов"язково дасть колосальні фізичні навантаження. Без них — ніяк, бо перша стадія плей-офф відбуватиметься наприкінці зими — на початку весни, коли брак ігрової практики для "Динамо" буде відчутним. Його обов"язково потрібно компенсувати витривалістю.


Жереб

Бажано, щоб на першій стадії плей-офф киянам потрапив слабший суперник. Тому що пари можуть бути різними: від "Манчестер Юнайтед" — "Інтер" до "Панатінаїкос" — "Вільярреал".

Ставку треба робити на Мілевського

Востаннє не гранд єврофутболу здобув Кубок чемпіонів п"ять років тому. Португальський "Порту" тоді виграв завдяки роботі тренера Жозе Моуріньйо, — вважає Хацкевич. — Газзаєв — фахівець достатньої кваліфікації, щоб створити команду, яка зможе поборотися за перемогу. Але, звичайно, і талан потрібен. ("Порту" 2004-го відверто пощастило, коли російський арбітр Іванов скасував чистий гол Скоулза із "МЮ" у 1/8 фіналу. — "ГПУ").

Президент "Динамо" Ігор Суркіс, 50 років, каже "ГПУ", що заява Газзаєва зробила його щасливим:

— Ви уявляєте, як цікаво працювати з людиною, яка ставить перед клубом такі завдання. Одразу скажу — коли ми укладали угоду про співпрацю, подібної мети я перед Валерієм Георгійовичем не ставив. Це виключно його рішення. У півфіналі Ліги чемпіонів 1999 року грав Валерій Лобановський. У пресі він не робив таких гучних заяв. Але футболістам говорив про це точно.

Запитую, чи не злякаються динамівці амбіцій тренера.

— Якщо боятися, навіщо тоді у футбол грати? — зауважує Суркіс.

Зараз ви читаєте новину «Що допоможе "Динамо" виграти Лігу чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути