четвер, 29 жовтня 2009 18:34

"Шеві мав допомогти тренер, а він не захотів"

Автор: фото з сайту www.e-motion.com.ua
  Каха Каладзе та Анукі Арешидзе на показі мод у Києві. Липень, 2008 рік
Каха Каладзе та Анукі Арешидзе на показі мод у Києві. Липень, 2008 рік

Колишній футболіст київського "Динамо" Каха Каладзе, 31 рік, три місяці тому став батьком. Дружина, 20-річна модель Анукі Арешидзе, народила йому сина. Його назвали Леваном на честь загиблого 2001-го брата Кахи. У травні спортсмен планує обвінчатися й охрестити сина.

Із лютого 2001 року Каладзе грає за італійській "Мілан" і живе в економічній столиці Італії. Напередодні матчу "Інтер" — "Динамо" кореспондент "ГПУ" поговорив із футболістом.

— Розписатися та обвінчатися з Анукі хочу в Тбілісі, — каже. — На церемонії будуть найближчі люди.

Тисяч п"ять набереться?

— Ні, думаю, менше. Хоча приїдуть і з України, і з Росії. Обов"язково запрошу Григорія Суркіса — саме він привів мене свого часу до Києва. Та й не тільки його з "Динамо". Хочу, щоб усі розділили мою радість. Пригадую, як Анукі приїхада 19-річною до Мілана. Хотіла зробити кар"єру моделі. Мені зателефонували друзі, попросили допомогти дівчині. Зустрілися. А згодом дружба переросла в кохання.

У вас бізнес у Тбілісі.

— Так, будівельний. Із компаньйонами взяв 80 гектарів землі у центрі міста. Зводитимемо цілий мікрорайон. Там будуть і помешкання для житла, і торговельні центри, й офіси, й готелі. Після закінчення кар"єри хочу здобути економічну освіту в США.

Могли б стати президентом клубу?

— Легко! Особливо такого, як "Мілан". Ним дуже легко керувати — тут зібрані самі професіонали.

Команда невдало почала сезон. Це тому, що нинішній тренер — бразилець Леонардо — замолодий?

— Звичайно, важко прийти й одразу все виграти. Треба терпіння. Леонардо складно без досвіду тренувати таку велику команду, як "Мілан". Стартові невдачі неприємні, але тренера треба підтримувати. Що футболісти й роблять. Із часом Леон стане впевненішим у собі.

Шевченко зможе заграти в "Динамо"?

— Та він уже заграв! Якби мені запропонували три роки ще пограти, а потім автоматично стати головним тренером "Динамо", я б не пішов. Знаю, що не впораюся, й не хочу осоромитися. Але Шева зовсім інший. У нього все вийде. Подивіться, як він почав грати в "Динамо". Для Андрія сидіння на лаві запасних було страшним, шкода було дивитися на нього. Адже він стільки зробив для "Мілана" та України. А тут така недовіра. Шеві мав допомогти тренер, а він не захотів (Каладзе має на увазі колишнього наставника "Мілана" Карло Анчелотті. — "ГПУ"). Важко відчувати, що тренер тобі не довіряє.

У Києві маю будинок біля Золотих воріт і квартиру на бульварі Шевченка. А в Мілані мені й трикімнатної вистачає

Чому Анчелотті перестав довіряти Андрієві?

— Думаю, найбільша помилка Шеви у футболі — перехід до "Челсі". У "Мілані" він був царем. Хоча в "Челсі" Андрій не став поганим футболістом — просто підвело здоров"я. А тут ще й проблеми з Моуріньйо.

Шевченко дав своїм дітям американські імена.

— Це його право.

А ви могли б дати синові італійське?

— Ніколи. Я хотів грузинську сім"ю. Пощастило, що зустрів співвітчизницю тут, у Мілані.

Ви не потрапляєте до основного складу "Мілана", а інколи — навіть до заявки на матч. Писали, що через це можете повернутися до "Динамо".

— Таких думок немає. Хоча із Газзаєвим знайомий давно. Бачилися востаннє чотири місяці тому. Та, в принципі, все може бути — хто знав, що Шева повернеться? Тим більше, в Києві маю будинок біля Золотих воріт і квартиру на бульварі Шевченка. А в Мілані мені й трикімнатної вистачає.

Зараз ви читаєте новину «"Шеві мав допомогти тренер, а він не захотів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути