четвер, 19 листопада 2009 18:17

Шевченко плакав після поразки від греків

Автор: фото: REUTERS
  Андрій Шевченко після матчу Україна—Греція. На Кубку світу-2010 він не зіграє, а у 2014 футболісту буде 38 років
Андрій Шевченко після матчу Україна—Греція. На Кубку світу-2010 він не зіграє, а у 2014 футболісту буде 38 років

Футбольна збірна України не пробилася до фінальної частини Кубка світу. У середу підопічні Олексія Михайличенка поступилися збірній Греції — 0:1. Перший матч в Афінах закінчився нульовою нічиєю.

— Була присутня майже на всіх домашніх матчах збірної у відборі на Кубок світу-2010. Тільки гру з Англією пропустила, — каже за кілька годин до поєдинку киянка Наталя, 23 роки. — Сьогодні переможемо 1:0. Гол заб"є Шева. Прикро, що вирішальний поєдинок супроводжували скандали. Спочатку перенесення 13 туру, потім ціни на білети.

Опівдні в касах "Донбас Арени" можна купити квитки за будь-яку ціну. Найдешевших, за 200 грн, залишилося два. Поряд працює каса повернення білетів. Біля неї черга. За 1,5 год. до матчу спекулянти продають пропуски на арену вдвічі дешевше від номінальної вартості. Місцеві вболівальники скаржаться, що ціни занадто високі. У підсумку на 51-тисячний стадіон придбали 31 тис. 643 квитки.

"Донбас Арену" можна обійти за 20–25 хв. На стадіоні та навколишній території багато дороговказів російською та англійською мовами. Українською — жодного.

Фонтани не працюють. У ставку плавають дві дикі качки. На стадіоні відкритий фірмовий магазин із сувенірами. Шарф збірної України можна купити за 60 грн, пазли із зображенням гравців "Шахтаря" — за 25 грн.

Впускати вболівальників починають за 2 год. до матчу. Стюарди і працівники спецслужб у марлевих пов"язках. При вході їх роздають глядачам. Більшість ховають маски в сумки.

На стадіоні можна курити лише у відведених для цього місцях. Пиво під час матчу не продають. У фаст-фудах хот-дог коштує 12 грн, шматок піци — 8, попкорн — 15, чай — 6 грн. Розплачуватися за їжу треба карткою. Її можна придбати у волонтерів.

Приблизно за годину до матчу починається дощ. Він триватиме весь поєдинок. Завдяки даху не всі глядачі одразу помічають, що погода зіпсувалася.

Першими на "Донбас Арену" приїжджають греки. Коли виходять на розминку, глядачі зустрічають їх свистом. За годину до початку на полі з"являються наші.

Карагуніс цілує поле

Під час виконання гімну всі гравці української команди, крім Ракицького, прикладають руку до серця.

Шевчук, Русол, Гоменюк, Худоб"як і Худжамов не потрапляють у заявку на матч. Вони дивляться гру з трибуни.

На стадіоні сидить президент України Віктор Ющенко. Після оголошення про його присутність, чути свист глядачів.

Коли у другому таймі Селезньов виходить на поле замість Олександра Алієва, диктор по стадіону називає півзахисника Євгеном Хачеріді.

Наприкінці другого тайму за воротами гостей запалюють фаєри. Один із них летить на поле після закінчення матчу. Чимало глядачів залишають трибуни, не дочекавшись фінального свистка.

Греки бурхливо святкують перемогу. Тренера Отто Рехагеля підкидають у повітрі. Капітан гостей Карагуніс цілує поле "Донбас Арени"

Останнім із поля йде Андрій Шевченко. Він плаче. Після матчу Шева не виходить до журналістів.

— Що я вам скажу? — роздратовано питає Андрій Ярмоленко, 20 років. — Чому не виграли? Тому що програли.

Грек Пляцікас волочить ліву ногу. Його коліно обмотане льодом. Каже, що травмувався.

— Збірна України — сильний суперник. У вас є такі зірки, як Шевченко і Тимощук. Але ми вірили, що зможемо перемогти. Добре, що не пропустили вдома.



Футбол. Кубок світу-2010. Зона Європи. Повторні матчі


Україна — Греція — 0:1 (0:1)

18 листопада. Донецьк. Стадіон "Донбас Арена". 31 643 глядачів (розрахований на 51 504). 5°С. Дощ.

Суддя: О. Бенкеренса (Португалія)

Україна: П"ятов, Кобін, Хачеріді, Кучер, Ракицький, Тимощук, Михалик (Гай, 65), Алієв (Селезньов, 56), Ярмоленко (Гусєв, 69),  Мілевський, Шевченко-к.

Тренер: Олексій Михайличенко.

Греція: Цорвас, Вінтра, Морас, Кірякос, Папастатопулос (Пляцикас, 29), Спіропулос, Кацураніс, Карагуніс-к, Салпінгідіс, Самарас (Гекас, 63), Харістеас (Ціоліс, 71).

Тренер: Отто Рехагель (Німеччина).

Гол: Салпінгідіс (31).

Попередження: Кацураніс (17), Ярмоленко (52), Вінтра (62), Кірякос (77).

Перший матч — 0:0


Словенія — Росія — 1:0 (1:2)

Боснія — Португалія — 0:1 (0:1)

Франція — Ірландія — 1:1 (1:0)


Усі учасники фінальної частини Кубка світу

Данія, Словаччина, Словенія, Німеччина, Іспанія, Швейцарія, Італія, Греція, Португалія, Франція, Англія, Сербія, Нідерланди, Бразилія, Аргентина, Уругвай, Чилі, Парагвай, Південна Африка, Нігерія, Камерун, Алжир, Кот д"Івуар, Гана, Австралія, Японія, Корея, Північна Корея, Нова Зеландія, США, Мексика, Гондурас.


Фінальний турнір Кубка світу прийматиме Південна Африка з 11 червня, п"ятниця, по 11 липня, неділя, 2010 року. Жеребкування відбудеться 4 грудня, п"ятниця, у Кейптауні.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко плакав після поразки від греків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути