четвер, 08 липня 2021 00:55

Шевченку треба залишити збірну України

— Я не знаю, чи працюватиму в ­команді після Євро, — каже головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко, 44 роки, після програного чвертьфіналу проти Англії. Його контракт закінчився. Але може бути продовжений ще на півтора року — до закінчення фінальної частини Кубка світу-2022.

2016-го Шевченко прийшов у збірну як молодий тренер, який тільки починає роботу. За п'ять років зміг вивести команду на Євро, де показав найкращий результат в історії турніру для України. Наставнику потрібно вчасно рухатися та розвиватися. Є приклад колишнього тренера збірної Німеччини Йоахіма Льова. Який пересидів на посаді й перетворився з одного з найкращих на відвертого невдаху.

На Євро Шевченко тактично програв тільки матч проти Австрії, коли суперник задушив високим пресингом та атлетизмом. Із Нідерландами намагалися триматися на рівних, а потім змогли перебудуватися й зрівняти рахунок. Північну Македонію знищили у першому таймі. Швецію здивували грою у три захисники, а з Англією було важко відновитися.

Всі інші поразки та голи на турнірі — наслідок індивідуальних помилок. Георгій Бущан і Віталій Миколенко привезли три м'ячі проти Нідерландів. Помилки Іллі Забарного коштували голів у матчі проти Австрії та Швеції. Необов'язковий фол Олександра Караваєва зумовив пенальті у зустрічі з Північною Македонією. Проти Англії розсипався центр оборони. Шевченко вже готовий до тактичних чи стратегічних протистоянь. Коли деталі та тренерська робота вирішують долю матчу, а не вчити спортсменів грати у футбол, обирати позиції на полі. Сьогодні тренерський штаб збірної вищий за класом за саму команду. Він витис із гравців максимум.

Зараз ви читаєте новину «Шевченку треба залишити збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути