четвер, 16 квітня 2020 05:25

Шевченко — кращий футболіст, ніж Блохін

Олег Блохін і Андрій Шевченко — найкращі футболісти з тих, кого народжувала українська земля. Вони різні за ігровими якостями. Шевченко — різносторонній, міг діяти на декількох позиціях в атаці, грати обома ногами, головою. У Блохіна були виражені домінантні якості — стартова швидкість і чудова ліва нога. Олег любив простір, пас за спину. За позиційної атаки йому було непросто виявити найсильніші сторони.

За поведінкою обоє володарів "Золотого м'яча" теж були різні. Блохін конфліктував із гравцями та тренерами. Шевченко в цьому плані дисциплінованіший. За час його кар'єри жодних великих скандалів не було. Думаю, причина в тому, що Шевченко за потреби грав на команду, а Блохін — більше індивідуаліст, який грав на себе. В радянські часи навіть помічали, що він не завжди святкував голи, забиті партнерами.

Я поставив би Шевченка трохи вище, бо він себе зарекомендував у Європі. У мене є сумніви, що Блохін зміг би проявитися за кордоном. Гравці того часу вкрай важко звикали до інших чемпіонатів. Яскравий приклад — Олександр Заваров, який не зміг зарекомендувати себе в "Ювентусі".

Але як легенда Блохін вище. Свого часу люди ходили спеціально на нього. І не тільки в Києві, а й по всьому Радянському Союзу. Олег був популярний. Такого поняття, щоб "ходити на Шевченка" не було — хіба що в першому матчі після повернення з "Мілана" наприкінці літа 2009 року. Тому у зірковості Блохін має перевагу.

Обоє звикли перемагати. Прагнуть бути першими в усьому. Це допомагає їм у тренерській роботі.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко — кращий футболіст, ніж Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути