пʼятниця, 04 травня 2012 00:15

Сенченко програв на "Донбас Арені"

Кінець квітня став провальним для українських боксерів. Двоє наших топ-бійців зазнали перших поразок у професійній кар'єрі.

27 квітня в США боксер напівтяжкої ваги Ісмаїл Сіллах, 27 років (17 перемог, 14 нокаутів, одна поразка, нуль нічиїх) програв росіянину, 29-річному Денису Грачову (12 перемог, 8 нокаутів, нуль поразок, одна нічия).

Українець із перших секунд "прочитав" жорсткого, але примітивного нокаутера з Росії. У третьому раунді відправив того в нокдаун. Але у восьмому пропустив контратакуючий удар і був добитий. Ця поразка відкине Сіллаха в рейтингах. Але якщо він зробить висновки подібні до тих, які зробив Володимир Кличко після своїх поразок, то однозначно вона піде йому на користь.

29 квітня, в Донецьку на "Донбас Арені" 35-річний В'ячеслав Сенченко (32 перемоги, 21 нокаут, одна поразка, нуль нічиїх) втратив титул чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації у напівсередній вазі.

Українець програв технічним нокаутом у дев'ятому раунді американцеві Полу Маліньяджі, 31 рік (31 перемога, 7 нокаутів, 4 поразки, нуль нічиїх). Колишній чемпіон світу в першій напівсередній вазі Маліньяджі, як і очікували, мав відчутну перевагу у швидкості. Сенченко не встигав реагувати на його дії. Ближче до середини бою у В'ячеслава з'явилася гематома під лівим оком. За кілька раундів він міг бачити лише на одне око. Після чергової серії пропущених ударів американський рефері Стів Смугер, 61 рік, зупинив бій, зафіксувавши перемогу свого співвітчизника.

— Американець із самого початку вигравав у швидкості, — каже "ГПУ" присутня під час бою на "Донбас Арені" донеччанка Анна Редько, 37 років. — Очевидно, саме до цього Сенченко не був готовий. Славі вдавалося успішно атакувати противника, але травма ускладнювала завдання. Око В'ячеслава повністю заплило, тому бій зупинили. Якщо уявити ситуацію без такої травми, то, не виключаю, що Сенченко мав би перевагу за очками. Думаю, справедливо було б призначити реванш. Це внесло б ясність у ситуацію, чи залишатися Сенченку в боксі й надалі.

Тож діючими чемпіонами світу серед українців залишилися тільки брати Клички.

Зараз ви читаєте новину «Сенченко програв на "Донбас Арені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути