вівторок, 05 серпня 2008 14:58

"Сьоміну до матчу не дзвонитиму"

Автор: фото: ІТАР-ТАРС
  Станіслав Черчесов вважає, що ніякої кризи в ”Спартаку” не було
Станіслав Черчесов вважає, що ніякої кризи в ”Спартаку” не було

Якщо сьогодні столичне "Динамо" не програє з великим рахунком ірландській "Дрогеді", то вийде у третій кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів. Там на віце-чемпіона України чекатиме зустріч із московським "Спартаком". Перша ймовірна дуель найпопулярніших клубів  колишнього СРСР відбудеться у Москві 13 серпня. Повторна — 27 серпня у Києві. Кореспондент "ГПУ" зателефонував головному тренеру "Спартака" Станіславові Черчесову, 44 роки.

Як сприйняли результати жеребкування?

— Краще б, звісно, на "Дрогеду" потрапити. Але це нереально — буде "Динамо". Нормальний варіант, цікавий — хто не потрапив би нам, все одно треба виходити до групового турніру Ліги чемпіонів.

Кажуть, якщо ви цього не зробите, позбудетеся посади головного тренера.

— Говорити можуть усе що завгодно. Коли ти тренуєш "Спартак", завжди маєш перемагати. І бути готовим до того, що тебе обсмоктуватимуть з усіх сторін. Це нормально. У мене є завдання: пройти до групи Ліги чемпіонів і виграти національний чемпіонат. Про інше я не думаю.

Як вам нинішнє київське "Динамо"?

— Команда прогресує — грає динамічно та ефективно. Забити може кожен — у Дубліні, наприклад, відзначився захисник Михалик. На останню їхню поразку від "Металіста" не зважаю — Києву трохи не пощастило.

У січні "Динамо" перемогло" Спартак" на Кубку Першого каналу. Чи показовий той матч у контексті можливого майбутнього протистояння?

— Тоді команди перебували на різних етапах підготовки до сезону. Ми готувалися до Кубка УЄФА, а кияни — до старту в чемпіонаті. Динамівці хотіли показати себе перед новим головним тренером Юрієм Сьоміним. І перемогли нас цілком заслужено. Рахунок 3:0 — красномовний.

В останніх двох матчах російського чемпіонату "Спартак" переміг. Кризу подолано?

— Ніякої кризи у команді не було — нормальна робота. Менше читайте російські газети.

Хіба нищівна поразка від ЦСКА (1:5) три тижні тому — це не свідчення кризи?

— Це свідчення, що того дня суперник був сильніший.

Після матчу з ЦСКА ви вивели зі складу Титова і Калиниченка, відмовилися від класичного розігруючого і граєте з трьома опорними півзахисниками. У Титова та Калиниченка є шанс повернутися до складу "Спартака"?

— Зараз — ні. Я вчинив так, бо цього вимагали інтереси клубу. Титов та Калиниченко засиділися у "Спартаку", не розвивалися. Їм треба змінювати місце роботи. Калиниченком, знаю, цікавиться "Дніпро". Але я сказав хлопцям: через рік-два ми знову працюватимемо в одній структурі.

Перший матч третьої кваліфікації "Спартак" грає на своєму полі. Це добре чи погано?

— Можливо, краще було б спочатку на виїзді зіграти. Але що є, те є. Мінімальна перемога мене цілком влаштує.

Синтетичне поле в московських Лужниках вам допоможе?

— Навряд. По-перше, "Динамо" може тренуватися на синтетиці вдома. По-друге, в Лужниках ми тільки граємо, а не тренуємося.

"Динамо" прийматиме "Спартак" не на 80-тисячному олімпійському стадіоні, а на динамівській арені, яка вміщує 17 тисяч глядачів. Це плюс для "Спартака"?

— Навіть якби матч відбувався за порожніх трибун, нам було б важко.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс каже, що невихід до групового турніру Ліги чемпіонів не стане трагедією для клубу.

— Це гра слів. "Динамо" битиметься з усіх сил. Як і "Спартак".

В Україні навколо матчу йде політика. Як із цим у Росії?

— Не звертаю уваги, бо не читаю газет. І вам не раджу. Передавайте привіт моїм знайомим Юрієві Сьоміну та генеральному директору "Динамо" Резо Чохонелідзе. До московського матчу я їм все одно не дзвонитиму. А там побачимо, хто кого.

Прошу оцінити шанси команд на перемогу у процентному відношенні.

— У школі з математикою в мене було все добре, — закінчує Черчесов. — Але цим запитанням ви поставили мене у безвихідь — не знаю, не рахував.

Зараз ви читаєте новину «"Сьоміну до матчу не дзвонитиму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути