понеділок, 05 жовтня 2009 18:24

Селезньов забив гол "Шахтареві"

Центральний матч дев"ятого туру чемпіонату України відбувся в Дніпропетровську. Місцевий "Дніпро" приймав донецький "Шахтар". Переможця гра не виявила — 2:2.

Ціна квитків на поєдинок від 10 до 300 грн. Арена заповнена повністю. Власник "Дніпра"  Ігор Коломойський з"являється на стадіоні за 10 хв. до початку поєдинку і сідає поруч із мером міста Іваном Куличенком і головою Федерації футболу Дніпропетровщини Андрієм Павелком.

Матч активніше починає "Дніпро". У перші 10 хв. захист господарів залишається практично без роботи, а атаки дніпрян суперник часто зупиняє з порушенням правил. Гірники приходять до тями ближче до середини тайму, а на 25-й хв. відкривають рахунок. Господарі відігруються після влучного удару Калиниченко. М"яч у повітрі змінює напрямок польоту, і голкіпер "Шахтаря" Андрій П"ятов помиляється позиційно — 1:1. Перерви більше потребує "Шахтар", чий тренер Мірча Луческу весь перший тайм провів на ногах.

Після відпочинку "Шахтар" не виглядає краще. Четвірка бразильських півзахисників гостей — Фернандіньйо–Вільян–Жадсон–Ілсіньйо — не може знайти ігрових ідей для подолання захисту суперника. "Дніпро" грає агресивніше і змушує суперників помилитися. Наслідок — гол Селезньова, який улітку перейшов до "Дніпра" із "Шахтаря".

Луческу випускає Кравченка замість Вільяна. Той намагається бити здалеку — безрезультатно. У "Дніпра" старається інший форвард — Володимир Гоменюк. Але зачепитися за м"яч йому не вдається. У цьому чемпіонаті Гоменюк ще не забив жодного м"яча на "Дніпро-Арені". Він відзначається тільки у виїзних поєдинках.

Під кінець поєдинок стає більш жорстким. Гірники посилюють тиск, і майже всі лінії "Дніпра" дають збої. Одним з них скористався Луїс Адріано — 2:2.

У цьому чемпіонаті Гоменюк на "Дніпро-Арені" ще не забивав

— Підсумок закономірний, — каже "ГПУ" колишній форвард "Шахтаря" Віктор Грачов, 53 роки. — У першому таймі перевага була на боці "Дніпра", потім ініціативу взяв "Шахтар". Гостям дещо бракувало гостроти в закінченні атак, і взагалі, склалося враження, що початковий темп "Дніпра" став для донеччан несподіванкою. Тільки коли в кінці зустрічі господарі "підсіли", у підопічних Мірчі Луческу стали з"являтися моменти.

"Шахтар" через втрату двох очок віддалився від "Динамо" на чотири пункти. Кияни в неділю грали в Борисполі проти "Арсеналу".

Навіть без трьох дискваліфікованих гравців — Маграо, Вукоєвича та Мілевського підопічні Валерія Газзаєва перемогли — 1:0. Єдиний м"яч зі штрафного провів Андрій Шевченко — за відсутності Мілевського він виконував роль капітана.

— Не сказав би, що Шева демонструє щось надзвичайне, — каже нам колишній форвард "Динамо" Віталій Хмельницький, 66 років. — Швидкість не та, що в молоді роки, відриватися від захисників важко. Але бігає він багато, намагається охопити всі ділянки поля, працює і правою, і лівою ногою. А головне — має прекрасне розуміння гри. Молодим є чому повчитися.

Чемпіонат України. Прем"єр-ліга. Результати матчів 9 туру

"Дніпро" (Дніпропетровськ) — "Шахтар" (Донецьк) — 2:2

"Арсенал" (Київ) — "Динамо" (Київ) — 0:1

"Зоря" (Луганськ) — "Таврія" (Сімферополь) — 0:0

"Металург" (Донецьк) — "Іллічівець" (Маріуполь) — 4:1

"Оболонь" (Київ) — "Металург" (Запоріжжя) — 4:1

"Металіст" (Харків) — "Кривбас" (Кривий Ріг) — 1:0

"Карпати" (Львів) — "Закарпаття" (Ужгород) — 1:0

"Ворскла" (Полтава) — "Чорноморець" (Одеса) — 0:0

Зараз ви читаєте новину «Селезньов забив гол "Шахтареві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути