пʼятниця, 09 червня 2017 05:30

Збірна України програла 182-й команді світу
2

Футбольний тренер Ігор Яворський: ”Якби у нас було десять Ярмоленків, то грали б вони”
Фото: www.dynamo.kiev.ua

Збірна України з футболу у вівторок провела товариський матч проти Мальти. Наші програли — 0:1. Це найганебніша поразка в ­історії національної команди: суперник посідає 182-ге місце в рейтингу міжнародної федерації. Наша збірна — 37-ма. До гри з Україною мальтійці не вигравали 16 поєдинків. Забили в них тільки один м'яч.

— Для українських уболівальників настають найгірші часи. Вони не можуть гордитися своєю командою. Наші футболісти безвольні, їм не вистачає класу. Якщо ми не можемо обіграти "мертву" Мальту, то що нам робити у фінальній частині Кубка світу? Мабуть, починається довготривалий спад у грі збірної, — каже колишній форвард тернопільської "Ниви" 58-річний Ігор Яворський. — Таке буває й у великих команд. Просто цей період треба пережити. Найбільше засмучує кадровий потенціал. Ну який із Бесєдіна форвард збірної? Він і до київського "Динамо" не дотягує. Щоб там грати, треба мати хоч якийсь талант, а я не бачу жодного. І він, і Селезньов не вміють створювати моме­н­тів. Повністю залежать від партнерів. А це великий мінус. Відсутність форварда — найбільша проблема. Друга слабка позиція — центральний захисник. Виникає враження, що Кучер ось-ось залишить футбол, а тренери вмовляють його ще разок зіграти за збірну. Людина втрачає позицію, а її раз за разом ставлять у відповідальну зону.

Збірна повністю змінила склад у другому таймі. Вас це не здивувало?

— Дуже здивувало. Важко визначити, хто ж вийде в основі проти Фінляндії (11 червня українці на виїзді зіграють матч кваліфікаційного турніру до Кубка світу. — ГПУ). У першому таймі гри з Мальтою на поле вийшли 11 змучених від футболу гравців. Вони не мали ні агресії, ні бажання грати. У другому — спрагла молодь, якій бракує елементарного класу. Коноплянка в нинішній формі — не гравець збірної. У майже 28 років треба навчитися чогось більшого, а не простого рейду на фланг із наступним зміщенням у центр, короткого пасу на партнера й удару.

Фахівці давно критикують Віктора Коваленка. Мовляв, це теж не гравець рівня збірної. Згодні?

— Якби в нас було десять Ярмоленків, то грали б вони. А так маємо те, що маємо. Чемпіонат убогий, яскравих талантів немає, але тренерам треба з когось обирати.

До недільного матчу з Фінляндією вдасться щось виправити?

— Шевченко сказав, що гравці виходили на поле на тлі великих навантажень. Я все розумію. Але збірна — це не клуб. За п'ять днів функціональний стан не підтягнеш. У цій ситуації я більше песиміст, ніж оптиміст.

Товариський матч

Україна — Мальта — 0:1 (0:1)

Україна: П'ятов — Морозюк (Бутко, 46), Кучер, (Кривцов, 46), Ракицький (Ордець, 46), Матвієнко (Соболь, 46) — Сидорчук (Шепелєв, 46), Степаненко (Малишев, 46) — Ярмоленко (Циганков, 46), Малиновський (Шахов, 46), Коваленко (Коноплянка, 46) — Селезньов (Бесєдін, 46).

Гол: Мускат, 14

Футбол. Кубок світу-2018. Кваліфікаційний турнір. Національні команди. Група 9

Шостий тур

11 червня, неділя

Фінляндія — Україна

19:00, тут і далі час — київський. Тампере. Стадіон "Ратіна", розрахований на 17 тис. глядачів. Прогноз погоди: +17.

Суддя: Алон Йєфет, Ізраїль

ТБ: "Україна", "Футбол 1"

Текстова трансляція: gazeta.ua

21:45 Ісландія — Хорватія

ТБ: "Футбол 2"

21:45 Косово — Туреччина

Примітка: Європа має 14 путівок до фінальної частини Кубка світу-2018. Одна з них — у Росії як господаря турніру. За решту 13 змагаються 54 команди. Вони розподілені на дев'ять груп по шість у кожній. Переможці груп отримують право зіграти у фінальній частині. Найгірша з дев'яти команд, що посіли другі місця, припиняє боротьбу після кваліфікаційного турніру. Інші вісім у стикових матчах розігрують чотири путівки, що залишилися.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України програла 182-й команді світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути