середа, 15 червня 2011 06:45

Саладуха програла кубинці 10 сантиметрів

Автор: фото з сайта www.sport-express.ua
  Українка  Ольга Саладуха торік перемогла  на чемпіонаті  Європи
Українка Ольга Саладуха торік перемогла на чемпіонаті Європи

П'ятий етап "Діамантової ліги" приймала столиця Норвегії Осло. Спортсменам довелося змагатися за дощової погоди. До Норвегії приїхали семеро українців, проте отримати залікові очки зуміли лише двоє.

Лідер світового сезону 28-річна Ольга Саладуха у секторі для потрійного стрибка зустрілася з кубинкою Ярхеліс Савіньє, своєю головною суперницею у "діамантовій гонці". До цього на рахунку кожної було по одній перемозі. В Осло сильнішою виявилася кубинка (14,81 м). Саладуха програла їй 10 см і стала другою.

Організатори змагань запросили взяти участь у 100-метрівці переможницю та срібну призерку зимового чемпіонату Європи з бігу на 60 м Олесю Повх, 23 роки, і Марію Рємєнь. Повх пропустила вперед лише болгарку Івет Лалову (11,01 с) і з результатом 11,14 була другою. Рємєнь фінішувала четвертою (11,18), однією сотою поступившись норвежці Езінне Окпараебо.

На 100-метрівці з бар'єрами спортсменкам довелося подолати попереднє коло змагань. Українка Євгенія Снігур упоралася з цим завданням й у фіналі показала свій найкращий результат сезону — 13,36 с. Цей час дозволив їй стати п'ятою. Перемогу відсвяткувала норвежка Крістіна Вукічевич.

Тамара Твердоступ виступила у якості пейсмейкера на дистанціїї 5 тис. м. Цього разу до перемоги вона привела ефіопку Мезерет Дефар (14.37,32 хв).

У секторі для кидання списа серед чоловіків не було Андреаса Торкільдсена. Норвежець пропустив змагання через травму. За його відсутності переміг німець Маттіас де Зордо (83,94 м). Українець Олександр П'ятниця з результатом 79,55 став п'ятим.

Завершував програму біг на 200 м у чоловіків. Найкращий результат за останні 10 місяців показав ямаєць Усейн Болт і вийшов у лідери сезону — 19,86 с.

Зараз ви читаєте новину «Саладуха програла кубинці 10 сантиметрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути