четвер, 13 вересня 2012 06:45

Саладуха фінішувала другою в "Діамантовій лізі"

Автор: фото З САЙТА www.expres.ua
  Ольга Саладуха — чемпіонка світу-2011, бронзовий призер Олімпіади-2012 у потрійному стрибку
Ольга Саладуха — чемпіонка світу-2011, бронзовий призер Олімпіади-2012 у потрійному стрибку

Закінчився третій сезон легкоатлетичної "Діамантової ліги". Минулорічна переможниця турніру в потрійному стрибку Ольга Саладуха, 29 років, отримала запрошення на всі етапи серії. Проте плани українки були дещо інші. Заради вдалого виступу на Олімпійських іграх вона відмовилася від кількох стартів, давши фору своїй головній суперниці Ользі Рипаковій із Казахстану.

Починати сезон 11 травня для Ольги Саладухи було зарано. Так само, вона не хотіла їздити по американських чи азійських стартах, щоб не часто змінювати часові пояси. Там Рипакова і взяла своє, вигравши в Досі та США. Перший старт українки пройшов наприкінці травня у Рабаті, а за кілька днів відбулися й переможні для неї "діамантові" змагання в Римі.

В очній "діамантовій" дуелі дві Ольги сходилися чотири рази, і рахунок у цій зустрічі був 2:2. Проте перемога на завершальному етапі у Брюсселі, на якому очки подвоюються, була на боці Рипакової.

Нашій Ользі плани дещо зіпсувала травма за кілька днів до початку Ігор у Лондоні. Проте вона все ж змогла виступити на Олімпіаді й виграти там "бронзу", потім перемогти на етапі "Діамантової ліги" в Бірмінгемі та ще двічі потрапити до призової трійки. Підсумок — друге місце.

Срібний призер Олімпіади в метанні списа Олександр П'ятниця вирішив звести свій календар перед Іграми до мінімуму.

Внутрішні турніри та чемпіонат Європи могли стати єдиними змаганнями для спортсмена. Проте Олександр відчув, що перед поїздкою в Лондон цього замало, адже через травми минулий сезон йому не вдався. Крім змагальної практики напередодні головного старту, українцеві потрібно було повернути ще й психологічну впевненість у собі. Зробити це він зумів, вигравши етапи в Парижі й Монако.

Після Олімпіади Олександр взяв участь в етапах у Стокгольмі й Цюриху. Обидва рази був третій. На такій самій позиції він фінішував у "діамантових" перегонах.

На високому рівні провела сезон і списометальниця Віра Ребрик.

Лише заступ не дозволив їй пробитися у фінал Олімпійських ігор, де мала всі шанси зачепитися за нагороду.

Зате у "Діамантовій лізі" рекордсменка України посіла третє місце.

Третім також став стрибун Шериф Ель-Шериф із Сімферополя.

Зараз ви читаєте новину «Саладуха фінішувала другою в "Діамантовій лізі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути