вівторок, 18 липня 2017 05:35

"Шахтар" виграв Суперкубок України

— Ми говорили, що з перших хвилин пресингуватимемо, розібрали гру "Шахтаря", домовилися, як діяти. Епізодично це вдавалося. Треба розуміти: з таким суперником треба грати на максимальних зусиллях, повертатися назад після пресингу, бо в них дуже швидкі півзахисники. І якщо "Шахтар" виграє підбір, то це в будь-якому випадку — небезпечний момент біля наших воріт, — каже капітан київського "Динамо" Андрій Ярмоленко, 27 років.

У суботу його команда програла "Шахтареві" матч на Суперкубок України. Донецький клуб увосьме виграв трофей. "Динамо" має шість перемог.

Перед матчем головна увага була прикута до столичного клубу. Причина: "Шахтар" улітку обійшовся без серйозних кадрових змін. Натомість "Динамо" має нового головного тренера — Олександра Хацкевича. І вже наступного тижня команда стартуватиме у кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів.

Хацкевич змінив модель гри. "Динамо" відмовилося від схеми з одним опорником або трьома захисниками. Зараз діє з двома центральними півзахисниками або двома форвардами. У захист повернувся Євген Хачеріді, який мав проблеми з попереднім тренером Сергієм Ребровим. Основним нападником знову став Дьємерсі Мбокані.

За Хацкевича команда відмовилася від тривалого контролю м'яча і великої кількості підготовчих передач. Ставку зробили на надійність захисту, який розташовувався ближче до воріт, фланги та різкий вихід в атаку.

Поєдинок на Суперкубок показав проблеми "Динамо". Фланги працюють погано. Особливо в захисті. Сидорчук не підходить на роль основного опорника. У другому таймі кияни "підсіли" фізично. Невдалими були заміни Хацкевича. Неясно, чому він вирішив "зняти" Гармаша — чи не найкращого на полі у складі "Динамо".

Кияни непогано провели другу частину першого тайму. Враховуючи перебудову команди, поразка не виглядає безнадійною. Гірше — що немає кадрових резервів, а потенціал нинішньої команди обмежений. Хацкевич це визнає. Тому боротьба за перше місце в чемпіонаті — малореальна. Хіба "Шахтар" втратить концентрацію. Але найгірше: немає впевненості, що кияни зможуть пройти швейцарський "Янґ Бойз" — першого суперника у боротьбі за місце у груповому турнірі Ліги чемпіонів.

Поєдинок мав судити арбітр з російським паспортом

Комітет арбітрів спочатку призначив судити матч 38-річного Анатолія Жабченка. Формально він "приписаний" до Хмельницького. Але мешкає у Сімферополі, має російський паспорт і літає до Москви напряму з окупованого Криму, не проходячи український прикордонний контроль.

За день до гри Жабченко відмовився від призначення. Пояснив це великим тиском на нього з боку преси. Суддю замінили на харків'янина Костянтина Труханова.

Футбол. Суперкубок України-2017

"Шахтар", Донецьк — "Динамо", Київ — 2:0 (1:0)

15 липня. Одеса. Стадіон "Чорноморець". 34 164 глядачі, розрахований на стільки ж. 21 градус тепла.

Суддя: Костянтин Труханов, Харків

"Шахтар": П'ятов — Срна-к, Ракицький, Кривцов, Ісмаїлі — Степаненко, Малишев (Коваленко, 46) — Марлос, Тайсон (Дентіньйо, 77), Бернард — Феррейра (Ордець, 87). Тренер: Пауло Фонсека, Португалія

"Динамо": Рудько — Морозюк, Віда, Хачеріді, Антунеш — Сидорчук, Буяльський (Шепелєв, 79) — Ярмоленко-к, Гармаш (Бесєдін, 61), Циганков (Гонсалес, 68) — Мбокані. Тренер: Олександр Хацкевич

Голи: Феррейра, 8, 56

Попередження: Степаненко, 28, Бернард, 31, Буяльський, 45, Сидорчук, 90

Вилучення: Степаненко, 80

Чемпіонат України 2017/18. Прем'єр-ліга

Перший тур

"Карпати", Львів — "Зірка", Кропивницький — 1:1; Маріуполь", Донеччина — "Верес", Рівне — 0:0; Зоря", Луганськ — "Сталь", Кам'янське, Дніпропетровщина — 0:1; "Олександрія", Кіровоградщина — "Олімпік", Донецьк — 0:2; "Динамо", Київ — "Чорноморець", Одеса — матч відбудеться 18 липня, 19:00 ТБ: "2+2"

"Ворскла", Полтава — "Шахтар", Донецьк — матч відбудеться 18 липня, 19:00 ТБ: "Футбол 1"

Другий тур

22 липня, субота

17:00 "Верес" — "Олександрія"

19:30 "Чорноморець" — "Сталь"

19:30 "Шахтар" — "Динамо" ТБ: "Футбол 1"

23 липня, неділя

17:00 "Карпати" — "Ворскла" ТБ: "2+2"

19:30 "Зірка" — "Олімпік"

19:30 "Зоря" — "Маріуполь" ТБ: "2+2"

Ліга чемпіонів 2017/18

Третій, передостанній, кваліфікаційний раунд

Перший матч

26 липня, середа

"Динамо", Київ, Україна — "Янґ Бойз", Швейцарія

Повторний матч відбудеться 2 серпня, середа

Ліга Європи 2017/18

кваліфікаційний раунд

Перші матчі

27 липня, четвер

"Астра", Джурджу, Румунія / "Зіра", Азербайджан — "Олександрія", Кіровоградщина, Україна; "Олімпік", Донецьк — ПАОК, Салоніки, Греція

Повторні матчі відбудуться 3 серпня, четвер

Примітка: стартові матчі відбудуться на полях команд, вказаних першими

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" виграв Суперкубок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути