четвер, 03 листопада 2011 05:15

"Шахтар" установив антирекорд

Автор: фото: REUTERS/Alexander Demianchuk
  Словацький захисник ”Зеніта” 26-річний Томаш Губочан (на передньому плані) бореться за м’яча з нападником ”Шахтаря” бразильцем 24-річним Луїсом Адріано. За 90 хвилин поєдинку ”гірники” завдали тільки трьох ударів по воротах господарів
Словацький захисник ”Зеніта” 26-річний Томаш Губочан (на передньому плані) бореться за м’яча з нападником ”Шахтаря” бразильцем 24-річним Луїсом Адріано. За 90 хвилин поєдинку ”гірники” завдали тільки трьох ударів по воротах господарів

Донецький "Шахтар" програв виїзний матч Ліги чемпіонів петербурзькому "Зеніту" — 0:1. Єдиний гол забив захисник пітерців Ніколас Ломбертс.

На стадіоні "Петровський" у вівторок був аншлаг. За кілька годин до гри спекулянти продають квитки в півтора раза дорожче номінальної ціни.

Стадіон вміщує майже 22 тис. глядачів. За квотою УЄФА гості отримали 5% квитків — 1,1 тис. місць. Компанія "Систем Кепітал Менеджмент" президента "Шахтаря" Ріната Ахметова розіграла серед земляків туристичні путівки до Петербурга. Уболівальники "гірників" заповнили один сектор. Схвальним гулом вони зустріли дикторські оголошення по стадіону українською мовою.

Друга половина першого тайму відбувалася за сценарієм попереднього поєдинку в Донецьку: наші оборонялись як могли. Наприкінці першої половини гри співвідношення ударів по воротах виглядало катастрофічним для донеччан: 15:1. Героєм "Шахтаря" став голкіпер Олександр Рибка. Він провів шість блискучих сейвів. Перед закінченням першого тайму "Зеніт" подавав кутовий, і захисник пітерців " Ніколас Ломбертс головою направив м'яч у ворота. Відповідальність за гол тренер "гірників" Мірча Луческу поклав на свого форварда Луїса Адріано. Мовляв, той мав відходити в оборону і наглядати за високорослим бельгійцем Ломбертсом.

Другий тайм український клуб провів на половині поля "Зеніту". Однак попри зусилля гості не створили жодного поважного голевого моменту. Цим програшем "Шахтар" установив власний антирекорд у групових турнірах Ліги чемпіонів. Ані разу до четвертого туру в донецької команди не висвічувався нуль у графі "перемоги".

Після фінального свистка гравці "Шахтаря" Срна, Кучер, Ракицький та Шевчук підійшли до донецького сектора й подякували фанатам. Натомість "бразильська діаспора" донецької команди швидко попрямувала до роздягальні.

Перемогу "Зеніту" оплесками вітав російський президент Дмитро Медведєв. Він з'явився у віп-ложі за 10 хв. до фінального свистка із шарфиком пітерського клубу.

Треба думати про вихід до Ліги Європи

— Сьогодні "гірники" не вражають, — каже "ГПУ" колишній футболіст збірної України та київського "Динамо" 38-річний Павло Шкапенко. — Проблеми у психології. У "Шахтаря" не простежувалося командної гри. Кожен із футболістів був сам по собі, а такі вирішальні матчі виграють командою.

На полі перебували дві рівні команди, які люблять атакувати. Думав, буде більше голів. За грою, матч мав закінчитися внічию. Просто більше пощастило "Зеніту".

"Шахтар" зіграв без травмованих Жадсона та Фернандіньйо — тих, хто могли б щось змінити у грі донеччан. Не скажу, що Фернандіньйо — це півкоманди, але бразилець потрібен "гірникам". Це вагома втрата. Якби вони грали в оптимальному складі, "Зеніту" було б набагато важче.

У групі "Шахтаря" всі суперники рівні. Донеччанам треба задуматися про третє місце, щоби пройти до Ліги Європи.

 

Футбол. Ліга чемпіонів. груповий турнір Група G

4-й тур

"Зеніт" (Санкт-Петербург, Росія) — "Шахтар" (Донецьк, Україна) — 1:0 (1:0)

1 листопада 2011. Санкт-Петербург. Стадіон "Петровський". 21 тис. 405 глядачів (розрахований на 21 тис. 838). Температура +9°С

Арбітр: Стефан Ланнуа (Франція)

"Зеніт": Малафєєв, Анюков-к, Крішито, Ломбертс, Бухаров (Сємак, 83), Данні (Лазович, 84), Губочан, Широков, Зирянов, Файзулін, Денисов

Головний тренер: Лучано Спаллетті (Італія)

"Шахтар": Рибка, Срна-к, Ракицький, Кучер, Шевчук, Гюбшман, Мхітарян, Вілліан, Тейшейра (Коста, 70), Едуардо, Луїс Адріано (Селезньов, 79)

Головний тренер: Мірча Луческу (Румунія)

Голи: Ломбартс (45+1)

Попередження: Срна (23), Вілліан (52), Луїс Адріано (68), Денисов (76)

"АПОЕЛ" (Лімасол, Кіпр) — "Порту" (Португалія) — 2:1

Турнірне становище

АПОЕЛ — 8

"Зеніт" — 7

"Порту" — 4

"Шахтар" — 2

5-й тур

23 листопада (середа)

"Зеніт" — АПОЕЛ

"Шахтар" — "Порту"

 

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" установив антирекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути