Ексклюзиви
вівторок, 01 листопада 2011 07:30

"Шахтарю" потрібна перемога

У вівторок, 1 листопада, донецький "Шахтар" зіграє на виїзді проти пітерського "Зеніта" у груповому етапі Ліги чемпіонів. Попередній поєдинок кращих команд України та Росії завершився нічиєю — 2:2.

Петербург зустрів "Шахтар" дощем і температурою повітря +8°С. Поява донеччан в аеропорту Пулково-2 не викликала великого ажіотажу. "Шахтар" чекали кілька фотографів, журналістів і колекціонерів автографів. Команда оселилася в 5-зірковому готелі "Талеон імперіал". Він розташований в історичній частині міста, на набережній річки Мойка. Неподалік музей-квартира Олександра Пушкіна, просп. Невський і пл. Дворцова.

Перед ключовим матчем у Санкт-Петербурзі "гірники" втратили провідних виконавців. Центральний захисник Дмитро Чигринський отримав надрив задньої поверхні стегна. В опорного хавбека Фернандіньйо — рецидив старої травми. Креативний півзахисник Жадсон ушкодив м'яз стегна. Захисник Олександр Чижов відновлюється після струсу мозку, отриманого в першому матчі із "Зенітом". Нападник Луїс Адріано зліг із застудою.

У "Зеніті" Лучано Спаллетті вже місяць не може відновитися після травми гомілкостопа ударний форвард Олександр Кержаков. У суботу на тренуванні пошкодив коліно півзахисник Міґель Данні. Наступного дня португалець венесуельського походження пропустив тренування, подробиці клуб не коментує. Останні два сезони Данні є одним із ключових виконавців команди.

— Цей матч стане вирішальним для обох команд, — каже "ГПУ" колишній гравець донецького "Шахтаря" Віктор Грачов, 55 років. — Для "гірників" у першу чергу, адже команда набрала всього два очки і займає останнє місце у квартеті. У пітерців — чотири пункти. Лідирує кіпрський АПОЕЛ із п'ятьма балами.

Перемогти "Зеніт" "Шахтар" може за однієї умови — якщо кожен футболіст донецької команди покаже свою найкращу гру, — продовжує Віктор Грачов. — Мають представити командну гру, швидкий перехід з оборони в атаку, максимальну кількість передач при підході до воріт суперника. Визначальне значення матиме реалізація гольових моментів. Тринькати їх у Лізі чемпіонів, як це робить "Шахтар", нікому не дозволено.

"Зеніт" сьогодні на ходу. Але важко буде і нам, і пітерцям. Я ще перед першим матчем говорив, що ці команди приблизно одного рівня. Це достатньо хороший європейський рівень футболу.

"Шахтар" втратив практично півкоманди. Коли Фернандіньйо випав у минулому сезоні, то добре справлялися й без нього. Але коли вилітають троє гравців основи, це великий удар. Заміну Луїсу Адріано знайти можна. Важче із позиціями Фернандіньйо та Чигринського. Тим більше, у "Шахтаря" тепер великі проблеми з грою в обороні.

Ставлю на 1:1. Тоді в "Шахтаря" лишаються шанси. "Гірники" гратимуть із АПОЕЛем на виїзді та прийматимуть вдома "Порту". Дев'ять очок може вистачити на вихід із групи. Хоча, із цією "групою смерті" можна й у Лігу Європи не потрапити.

 

Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий турнір

Група "G"

"Зеніт" (Санкт-Петербург, Росія) — "Шахтар" (Донецьк, Україна)

1 листопада, 19.00, Санкт-Петербург, стадіон "Петровський", 21 838 глядацьких місць

Суддя: Стефан Ланнуа, Франція

ТБ: "1+1"

 

Зараз ви читаєте новину «"Шахтарю" потрібна перемога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути