пʼятниця, 25 листопада 2011 07:30

"Шахтар" вилетів з єврокубків

Донецький "Шахтар" припинив боротьбу в єврокубках. У середу чемпіон України поступився вдома португальському "Порту" і залишився на останньому місці у груповому турнірі Ліги чемпіонів.

Для "ГПУ" матч "Шахтар" — "Порту" прокоментував колишній керівник науково-спортивної аналітичної групи "Шахтаря" України Віктор Догадайло, 51 рік.

— Тенденції виступів футбольних команд мають хвилеподібну форму, — каже Віктор Гаврилович. — Оскільки минулий сезон був успішний, то тренерський штаб "гірників" мав би спрогнозувати можливі наслідки й попередити їх. Найперше вимагалося попіклуватися про ротацію на окремих позиціях. Крім того, тренери мали прорахувати, що після виходу до чвертьфіналу Ліги чемпіонів ставлення гравців до підготовки може знизитися. Плюс — мотиваційний аспект. Футболісти виявилися заколисаними в дифірамбах на свою адресу, втратили концентрацію, не діяли з максимальною концентрацією в усіх матчах.

Проблем у грі також вистачало. Особливо в центрі оборони.

— У "Шахтарі" вже багато років порушена система цілісності команди в центральній вісі. Постійні розриви й спричиняють регулярні провали в центрі захисту. Візьміть перший гол "Порту" в Донецьку. Жоао Моутіньйо мав змогу вільно прийняти м'яч і віддати розрізну передачу в середині поля. Його ніхто не блокував. Далі — похідне. М'яч вільно потрапив до Халка, за ним не встиг Кобин, не перекрив зони Ракицький, невідомо де був Кучер.

Чому команда Луческу не проявила характеру?

— То все причини самозакоханості, що помітна в більшості гравців "Шахтаря". "Порту" теж приїхав до Донецька, маючи за спиною чотири поразки поспіль. Їхній тренер Віктор Перейра був на межі відставки. Однак гості змогли подолати моральне навантаження й сконцентрувалися. "Гірникам" цього зробити не вдалося. Показовим став другий гол у ворота Рибки, точніше, епізод, що йому передував. Коли Халк отримав м'яч у куті поля, Фернандіньйо і Дуґлас Коста зупинилися й дозволили себе розштовхати. Таке побачиш нечасто. Це теж — відверті прорахунки в навчально-тренувальній роботі.

Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий турнір

5-й тур

"Шахтар" (Донецьк, Україна) — "Порту" (Португалія) — 0:2 (0:0)

23 листопада. Донецьк. Стадіон "Донбас Арена". 48 тис. глядачів (розрахований на 51 тис. 504). Температура -7°С

Суддя: Крейґ Томпсон (Шотландія)

"Шахтар": Рибка, Кобін (Дуґлас Коста, 87), Кучер, Ракицький, Рац, Гюбшманн, Фернандіньйо-к, Вілліан (Алекс Тейшера, 69), Мхітарян, Едуардо (Жадсон, 59), Луїс Адріано.

Тренер: Мірча Луческу (Румунія)

"Порту": Елтон, Майкон, Роландо, Отаменді, Альваро Перейра, Фернандо, Дефур (Соуза, 88), Жоао Моутіньйо, Хамес Родрігес (Варела, 81), Халк-к, Джалма (Крістіан Родріґес, 73)

Тренер: Віктор Перейра

Голи: Халк (79), Рац (90, у свої ворота)

Попередження: Хамес Родріґес (35), Едуардо (50), Жадсон (65), Кобін (75).

"Зеніт" (Санкт-Петербург, Росія) — "Апоель" (Нікосія, Кіпр) — 0:0

Турнірна таблиця:

6-й тур

6 грудня (вівторок)

"Апоель" — "Шахтар"

"Порту" — "Зеніт"

 

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" вилетів з єврокубків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути