понеділок, 22 березня 2010 18:44

"Шахтар" став лідером чемпіонату

Донецький "Шахтар" став лідером чемпіонату України. Гірники обіграли луганську "Зорю" — 2:0. Головний суперник "Шахтаря" — київське "Динамо" — не зміг у Донецьку перемогти місцевий "Металург" — 1:1.

"Шахтар" випереджає конкурента на два очки, та вже завтра ситуація може змінитися — "Динамо" проведе відкладений матч 13-го туру в Ужгороді. Якщо виграє, поверне собі лідерство, переважаючи на один пункт. Але, по-перше, суперників ще чекає очний матч у Донецьку, де "Шахтар", враховуючи півфінал Кубка УЄФА та Кубка України, виграв три зустрічі поспіль. По-друге, до початку весняної частини сезону кияни потенційно випереджали головного опонента на п"ять очок.

Проти "Металурга" динамівці зіграли краще, ніж у попередніх зустрічах. Але тільки з точки зору надійності в обороні. За великим рахунком, лише раз, донеччани мали 100-відсотковий момент — урятував Шовковський, який був найкращим у складі гостей. Кияни швидко забили і взагалі почали зустріч у непоганому темпі, але ближче до середини першого тайму скинули оберти. Знову недоцільно на вістрі атаки виглядав Мілевський, а ліворуч в обороні Маґрао. Слабко працювали фланги. Нінкович провалив гру. А саме серб за відсутності Алієва, Корреа та Кравченка має її вести. Гармаш через молодість це робити неготовий.

Найприкріше для уболівальників "Динамо" — команда у чемпіонаті України почала грати на втримання рахунку. Хоча й за невиразної друготаймової гри повинні були забивати Мілевський та Ярмоленко — поодинокі випадки, коли в чемпіона прорізувалася комбінаційна гра.

Не грав Шевченко — застудився. Завтра в Ужгороді провідний форвард "Динамо" повинен вийти на поле. Після донецького матчу головний тренер "Динамо" Валерій Газзаєв скаржився на відсутність Андрія.

— Із тих голевих моментів, що ми створили, він би пару м"ячів поклав, — каже Валерій Георгійович.


Футбол. Чемпіонат України.
21 тур

"Металург" (Донецьк) — "Динамо" (Київ) — 1:1
"Зоря" (Луганськ) — "Шахтар" (Донецьк) — 0:2
"Арсенал" (Київ) — "Закарпаття" (Ужгород) — 0:0
"Оболонь" (Київ) — "Карпати" (Львів) — 1:3
"Іллічівець" (Маріуполь) — "Кривбас" (Кривий Ріг) — 0:3
"Дніпро" (Дніпропетровськ) — "Чорноморець" (Одеса) — 3:1
"Металіст" (Харків) — "Металург" (Запоріжжя) — 4:0
"Ворскла" (Полтава) — "Таврія" (Сімферополь) — 0:1

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" став лідером чемпіонату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути