четвер, 04 лютого 2021 00:45

"Шахтар" показав повагу до рішень власних вихованців"

Автор: isport.ua
  Віктор Коваленко грав за ”Шахтар” з 2013 року. Провів 129 ­матчів у складі команди
Віктор Коваленко грав за ”Шахтар” з 2013 року. Провів 129 ­матчів у складі команди

Півзахисник Віктор Коваленко, якому 14 лютого виповниться 25 років, перейшов із "Шахтаря" до італійської "Аталанти". Його контракт з українським клубом закінчувався влітку цьогоріч. Мав переїхати до Бергамо за кілька місяців безкоштовно. Але керівництво "Аталанти" прискорило перехід, заплативши "Шахтареві" 21 млн грн. Футболіст уклав угоду з італійським клубом до літа 2025-го.

— Коваленко взяв участь у зимових зборах "Шахтаря", — каже футбольний скаут 45-річний Алекс Великих. Живе в Італії. — Це означає, що саме зараз перехід для донеччан не був спланований.

Це логічно. Команда бореться за чемпіонство з "Динамо", має амбітні плани в Лізі Європи. Для їхнього виконання потрібен широкий склад та універсальні футболісти. Від'їзд Коваленка зменшить можливості для тренера Луїша Каштру, бо в першій частині сезону Віктор був важливим гравцем для донеччан.

Що змусило "Шахтар" відпустити Коваленка?

— Клуб дав шанс гравцю обрати майбутнє. Показав повагу до рішень вихованців. Окрім грошей, "гірники" отримають хорошу репутацію та імідж власної академії.

Чому "Аталанта" зацікавилася Коваленком?

— Зрозуміло, що це була воля тренера — Джана П'єро Гасперіні. Скаути команди з Бергамо звернули увагу на універсальність Віктора — може зіграти опорного чи атакувального півзахисника. Вміє долучатися до атак, має високу тактичну школу, здобуту працею із Мірчею Луческу, Паулу Фонсекою, Луїшем Каштру та Андрієм Шевченком, міжнародний досвід у клубі та збірній України.

Коваленко був одним із найбільших талантів на молодіжному рівні. Ним цікавилися європейські клуби. Участь "Аталанти" в Лізі чемпіонів (команда другий сезон поспіль виходить із групи. — ГПУ) дала додаткові фінансові можливості для посилення.

Що чекає на Коваленка в другій частині сезону, яку він проведе в Італії?

— Матиме кількамісячний період звикання до нового чемпіонату, щоб бути готовим до сезону 2021/2022. Така практика звична для Гасперіні.

Хто буде конкурентом для Віктора?

— Його награватимуть на підміну або заміну опорнику Мартену Де Роону.

У чому головні ризики переходу?

— Психологічна стійкість. Заграти у Гасперіні непросто.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" показав повагу до рішень власних вихованців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути