пʼятниця, 06 вересня 2013 00:00

Сачко та Григорчук удало провели старт чемпіонату

У футбольному чемпіонаті України настала двотижнева пауза, пов'язана з матчами національних збірних. Клуби прем'єр-ліги зіграли вісім турів. Головні висновки після стартового відрізку сезону такі:

1. Провал Блохіна в "Динамо"

Столичний клуб має чи не найкращий склад у прем'єр-лізі. На кожну позицію претендують два, а інколи й три виконавці. Але командної гри немає. Кваліфіковані гравці починають регресувати. Уперше в історії українського футболу "Динамо" перебуває на шостому місці. Це провал головного тренера команди Олега Блохіна.

2. Успіх "Ворскли"

Головним наставником став колишній гравець клубу Василь Сачко. Досвіду подібної роботи не мав. Сачко працює з ентузіазмом. Кожен гравець полтавців знає свій маневр. Команда впевнено пресингує суперників навіть у матчах на виїзді. За вісім турів Сачко провалився лише раз — у домашньому поєдинку з донецьким "Металургом". "Ворскла" посідає поточне п'яте місце.

3. Чергові проблеми "Арсеналу"

Знову конфліктують теперішній і колишній власники столичного клубу. Олександр Онищенко заявляє, що не отримав усіх необхідних документів від попередника, Вадима Рабиновича. Той заперечує. Онищенко припиняє фінансування. Футболісти за таких умов перестали чинити опір суперникам.

4. Утрата амбіцій донецьким "Металургом"

Власники клубу зрозуміли безперспективність ідеї створення альтернативи "Шахтареві" в Донецьку. Клуб перетворюється на філію російської "Кубані". Керівництво не намагається втримати найкращих гравців.  Натомість команду поповнюють маловідомі легіонери з чемпіонату Кіпру. Замінили тренера Юрія Максимова на росіянина Сергія Ташуєва. З Ліги Європи вилетіли через албанців, у чемпіонаті йдуть восьмими.

5. "Чорноморець" повертається до боротьби за медалі

Замість дорогих легіонерів одеський клуб зробив ставку на кваліфікованого наставника. Роман Григорчук не провалився в жодному з матчів, вивів команду до групового етапу Ліги Європи й упевнено переміг "Динамо" на його полі. Розподіляти сили між двома турнірами вдається: у прем'єр-лізі "Чорноморець" ділить третє-четверте місце з "Дніпром".

Зараз ви читаєте новину «Сачко та Григорчук удало провели старт чемпіонату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути