Ексклюзиви
неділя, 17 грудня 2006 15:02

Ротань мріє про "Барселону"

Автор: фото: В’ячеслав Семенко
  Руслан Ротань та його дружина Марія на відпочинку у Домініканській Республіці. Ротань каже, що там йому сподобалося
Руслан Ротань та його дружина Марія на відпочинку у Домініканській Республіці. Ротань каже, що там йому сподобалося

Півтора року тому Руслан Ротань, 24 роки, перейшов до київського "Динамо" з "Дніпра". Ігор Суркіс заплатив за цей трансфер $5 млн. Ротань одразу закріпився в основному складі "Динамо", але на початку цього року став грати менше. А восени у матчі з грузинами зазнав травми і пропустив три місяці. Цього року дебютував у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Вийшов на заміну в домашньому поєдинку з "Реалом".

Ми зустрілися з Ротанем у Дніпропетровську. Говорити про Кубок світу Руслан не захотів. Сказав тільки, що задоволений командним, а не своїм виступом.

У сім"ї Ротанів три сини. Усі троє — футболісти. Як так сталося?

— Завдяки батькові. Він виступав за полтавську "Ворсклу" наприкінці 80-х. Мріяв бути схожим на тата, не пропускав жодного матчу полтавців. Так само і брати. А взагалі сусіди співчували матері. Доводиться тобі жити з чотирма футболістами, говорили. Але мама сама любить футбол, тому тут проблем немає. У братів кар"єра поки що складається не вельми вдало. Наймолодший Олексій був на перегляді у російському "Сатурні", зараз знову повернувся до "Ворскли". Він — центральний півзахисник. Середущий Петро грав зліва на лівому фланзі захисту або півзахисту у друголіговому "Гірнику" з Комсомольська.

За збірну України виступаєте тільки ви.

— Так, але було б здорово, якби в цій команді виступали три Ротані. Або бодай два. Були ж такі випадки: Гарі та Філл Невілли в Англії. Або знамениті данці Лаудрупи.

Що вам запам"яталося у своїй кар"єрі збірника?

— З матчів — виїзні поєдинки проти казахів і грузинів у відбірному циклі до Кубка світу-2006. В Алмати я, тоді ще гравець "Дніпра", вийшов на заміну і забив переможний гол на передостанній хвилині. Дружина дивилася той матч по телевізору і розплакалася — усе-таки перший мій гол за збірну. У Тбілісі теж забив, наприкінці першого тайму. Перемога виводила нас до фінальної частини незалежно від інших результатів, але ми її не втримали. Добре, що тоді турки з данцями зіграли внічию, і того ж дня ми святкували успіх.

Правда, що у ваших результативних ударах за збірну є заслуга нападаючого "Шахтаря" Олексія Бєліка?

— Просто перед матчем у Казахстані я довго не міг вибрати собі бутси, — сміється. — Проконсультувався у Бєліка стосовно найкращої моделі. Ну він і порадив. Бутси виявилися щасливими. Особливого значення я цьому не надаю, бо не забобонний.

Чи правда, що вами цікавляться у московському ЦСКА?

— Доходили до мене такі чутки. Детально я про них не говорю, бо зі мною на цю тему не спілкувались ані керівники ЦСКА, ані динамівська верхівка. Від неї багато що залежить — мій контракт із київським клубом закінчується через три з половиною роки.

Відомий футбольний агент Шандор Варга запевняв, що ви входите до сфери інтересів "Барселони".

— Відверто? Мрію зіграти у цій команді. Припускаю, що каталонці тримають мене в полі зору, але я лише один із сотні футболістів. Я б і від італійської серії "А" не відмовився, але про це ще рано думати. Поки що й досягнення в українському чемпіонаті скромні.

Після мого гола казахам дружина розплакалася

А з Варгою познайомився два з половиною роки тому в Києві. "Дніпро" грав з "Динамо" у півфіналі Кубка України. Спілкувалися з Варгою російською, він її непогано знає. Приємна, товариська людина. Досяг з ним джентльменської угоди: якщо серйозні команди захочуть мене купити, Варга обов"язково звернеться з такими пропозиціями до керівництва "Динамо".

Яка у вас машина?

— Ну, по-перше, авто — це моє хобі. Люблю швидко їздити. Поміняв три машини. Спочатку мав "Деу Ланос". Три роки він мене влаштовував, а потім у Володі Єзерського купив "мереседес". Розкішний автомобіль, але не для українських доріг. Поміняв його на "інфініті". Правда, і його поміняв на "мерседес". Просто не всюди на ньому їжджу.

Даєте друзям напрокат?

— Коли був холостяком — постійно. Але зараз із дружиною самі експлуатуємо свою "тачку".

З даішниками конфліктуєте?

— Ніколи. По-перше, правила порушую нечасто. По-друге, дав грошей постовим — і всі справи. Чого конфліктувати? А деякі впізнають і так відпускають.

Ви — азартна людина?

— Ні. Казино, карти — не моє. Люблю колекціонувати футболки, фотографую місця, де з дружиною відпочиваємо, заходжу в Інтернет.

Як відпочиваєте?

— Екстремально. Водні лижі, дайвінг. Два роки тому на Мальдівах був із дружиною. Залишили острови за три доби до землетрусу. Коли летіли назад, втратили вантаж. Там були подарунки родичам. Добре, що знайшовся. А весільну подорож провели у Домініканській Республіці. Взагалі, свої маршрути змінюємо. Цього року на Кариби подамося.

Де ви з дружиною познайомилися?

— У Дніпропетровську. Їхали разом з Назаренком та Косиловим здавати речі у хімчистку. Виїжджаємо з двору, бачимо — дві гарні дівчини йдуть. Під"їхали, познайомилися. Маша із сестрою була. Увечері сидів з нею у кафе. Виявилося, що майбутня дружина карате займається. Пару прийомів з нею розучив. Показати?

1981, 29 жовтня — народився у Полтаві
1994 — поїхав навчатися до Дніпропетровського спортінтернату
1998 — підписав контракт із "Дніпром"
2003 — одружився
2005 — перейшов із "Дніпра" до "Динамо"
2006 — виграв Кубок України, учасник Кубка світу
2006 — народилася донька

Зараз ви читаєте новину «Ротань мріє про "Барселону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути