Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 06:36

Ротань гратиме в основному складі київського "Динамо"

Автор: www.football.ua
  ­Контракт ­Руслана Ротаня з ”­Динамо” розрахований на шість місяців
­Контракт ­Руслана Ротаня з ”­Динамо” розрахований на шість місяців

36-річний Руслан ­Ротань — капітан збірної ­України з футболу — повернувся до київського "Динамо". Півзахисник уже грав за столичний клуб у 2005–2008 роках. Останні півроку виступав за чеську "Славію".

Контракт із "Динамо" Ротань підписав на півроку, до закінчення нинішнього сезону. Можливе продовження угоди до літа 2019-го.

— Я Руслана добре знаю. Він амбітний хлопець, — каже колишній футболіст тернопільської "Ниви" Ігор Яворський, 58 років. — Не сумніваюся: гратиме за основний склад киян. На лаві запасних не сидітиме. Усе залежатиме від здатності Ротаня набрати необхідну фізичну форму. Щодо майстерності, роботи з м'ячем, швидкості футбольної думки, здатності зв'язати напад із півзахистом, то Руслан дасть фору багатьом гравцям основи нинішнього "Динамо". Принаймні півроку пограти на високому рівні здатен.

Колишній гравець "Шахтаря" Олександр Сопко заявив, що прихід Ротаня може порушити мікроклімат у "Динамо". Мовляв, футболіст відбере чиєсь місце в основі. Це можливо?

— Мені дивно це чути. Якщо новачок киян на тренуваннях виглядатиме краще за нинішніх гравців основи, гратиме він. Якщо ні — на поле виходитимуть Сидорчук, Буяльський чи Шепелєв. Свого часу Лотар Маттеус (колишній капітан збірної Німеччини, учасник п'яти фінальних частин Кубка світу. — ГПУ) грав до 40 з гаком років і місця ні в кого не відбирав. А Тедді Шерінгем, Паоло Мальдіні чи Раян Гігз? Вони що, грали в 40 років тільки тому, що мали ім'я? Кожен виходив на поле, бо був підготовлений краще, ніж конкуренти. І щодня доводив це тренерам. Те саме буде з Ротанем. Інша річ, що "Динамо" сповідує силовий стиль гри, оснований на добрій фізичній підготовці. Тому важливо, чи набере Ротань форму.

Кияни досі не запрошували таких вікових гравців. Чому зробили виняток?

— Можливо, Хацкевич, який свого часу грав із Русланом, вирішив повернути його на роль вожака команди, стрижневого гравця.

Зараз ви читаєте новину «Ротань гратиме в основному складі київського "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути