вівторок, 26 липня 2016 00:40

Росіян допустили до Олімпіади

Міжнародний Олімпійський комітет не заборонятиме російським спортсменам брати участь в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро. Про це він повідомив у неділю 24 липня. Рішення ухвалюватимуть міжнародні федерації. Вони мають провести індивідуальний аналіз резюме кожного російського атлета.

Не поїдуть до Бразилії спортсмени, яких зловили на вживанні допінгу. Росіяни, яких допустять до участі в Олімпіаді, змушені будуть пройти додаткову перевірку. Жодного чиновника з міністерства спорту РФ не акредитують на Іграх.

Національний антидопінговий центр України був долучився до антидопінгових агентств країн, які виступили за відсторонення Російської Федерації від участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

— МОК помилився, не відсторонивши всю російську збірну, — говорить колишній директор міжнародного антидопінгового агентства Дік Паунд. — Росія покривала й приховувала вживання допінгу спортсменами.

— Ухвалене рішення — в інтересах світового спорту, — каже 57-річний Віталій Мутко, російський міністр спорту.

— Якби не допустили збірну Росії — був би світовий скандал. Навіщо він? — говорить дворазова олімпійська чемпіонка зі стрибків із жердиною Олена Ісінбаєва, 34 роки.

Однак вона і решта російських легкоатлетів на Олімпіаду не потраплять. Ще торік Міжнародна федерація легкої атлетики дискваліфікувала збірну РФ за вживання допінгу.

Раніше міжнародне антидопінгове агентство оприлюднило доповідь про те, що росіяни кілька років поспіль обманювали його. На Зимовій Олімпіаді в Сочі 2014-го їхні спортсмени масово вживали стероїди. Тому й виграли найбільшу кількість медалей. Аналізи в лабораторії підміняли російські спецслужби.

Зараз ви читаєте новину «Росіян допустили до Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути