середа, 13 квітня 2011 02:30

Росія виділила 150 тисяч євро на біатлонні "Перегони чемпіонів"

Автор: фото: REUTERS
  Болівійська жіноча футбольна команда ”Асакачі” виходить на поєдинок місцевого чемпіонату проти ”Баталласу”. Гра відбулася на полі стадіону ”Космос-78” в Асакачі, розташованому на висоті 3800 метрів над рівнем моря
Болівійська жіноча футбольна команда ”Асакачі” виходить на поєдинок місцевого чемпіонату проти ”Баталласу”. Гра відбулася на полі стадіону ”Космос-78” в Асакачі, розташованому на висоті 3800 метрів над рівнем моря

Українська біатлоністка Віта Семеренко, 25 років, разом зі своїм ровесником Емілем Еґле Свендсеном із Норвегії посіла третє місце на перших в історії "Перегонах чемпіонів". Змагання відбулися в неділю в московському спорткомплексі "Олімпійський".

Росіяни провели перегони з розмахом. Ще за тиждень організатори надрукували додаткові квитки, бо 20 тис. перепусток на трибуни  швидко розкупили. Потім розлетілися ще 10 тис. — їх придбали ті, хто забажав споглядати за дійством уздовж траси.

Цей захід — аналог найпопулярніших біатлонних шоу-змагань "Різдвяні перегони" в німецькому Ґельзенкірхені. Відмінність була лише одна: команди не ділилися на пари відразу, а лише за підсумками мас-старту. Жінки відповідно до місця, як посіли, обирали собі для змагального дуету чоловіків. Росіянка Світлана Слєпцова, котра виграла мас-старт, скористалася правом першого вибору й склала пару з чинним переможцем Кубка світу норвежцем Тар'єєм Бьо. Скандинав у мас-старті також виграв.

Валентина Семеренко завершила першу фазу змагань на третьому місці. Тому мала для вибору відразу сімох чоловіків. Вихованка Григорія Шамрая обрала француза Симона Фуркада. Її сестра Віта змагалася у парі з норвежцем Еґле Свендсеном, хоча скандинав не приховував, що ставиться до участі в "Перегонах чемпіонів" напівжартома.

На перемозі не зосередився майже ніхто з учасників. Виграли французи Марі Дорен та Мартен Фуркад. Вони на 3 с випередили росіян Ольгу Зайцеву й Івана Черезова. Віта Семеренко зі Свендсеном стали третіми з відставанням  4,8 с. Валентина Семеренко та Симон  Фуркад із шістьма промахами посіли шосту позицію.

Витягти з відпусток еліту світового біатлону росіянам удалося грішми. Тільки за участь кожен учасник отримував по 3 тис. євро. Плюс — дорога й проживання коштом сторони, що приймала. Загальний призовий фонд турніру — 150 тис. євро. Аналогічний показник ґельзенкірхенських Різдвяних перегонів становить 130 тис. євро. Щоправда, пара-переможець у Росії отримує менше — 20 тис. проти 28 тис. євро. За друге місце організатори виплатили Зайцевій і Черезову 18 тис., а Віта Семеренко зі Свендсеном отримали 16 тис.

Зараз ви читаєте новину «Росія виділила 150 тисяч євро на біатлонні "Перегони чемпіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути