вівторок, 29 березня 2011 04:45

Російські біатлоністи реабілітувалися в Різдвяній гонці

У німецькому Ґельзенкірхені відбулася Різдвяна гонка з біатлону, перенесена з грудня через обвал снігу на дах стадіону. Українці 25-річна Валентина Семеренко і 33-річний Андрій Дериземля посіли шосте місце. А перемогли росіяни — Світлана Слєпцова та Євген Устюгов.

У грудневому варіанті Різдвяної гонки українських дуетів мало бути два. Дериземля планував виступати з 33-річною Оксаною Хвостенко. Цей тандем 2008 року в Ґельзенкірхені переміг, а 2009-го був другим. Валентина Семеренко склала би пару з 27-річним Сергієм Седнєвим. Через три місяці плани організаторів перекроїлися.

Гонка в березні втратила колорит. Трибуни 60-тисячної футбольної арени "Ауфшальке" були заповнені наполовину, а поряд зі штучним сніговим настилом зеленіла трава. На вогневих рубежах були помітні калюжі. Організатори вибрали для спортсменів майже іграшкову світлову зброю. Це ускладнило завдання учасникам.

Семеренко й Дериземля не були сконцентрованими, бігали у своє задоволення. Фактично, в учасників гонки амбіції були лише в російського дуету. Жіноча збірна сусідньої країни провалила сезон, не здобувши жодної перемоги на домашньому чемпіонаті світу. Чоловіча, хоч і здобула там три медалі, теж не виправдала сподівань. На кубкових етапах російські спортсмени здобули лише по одній перемозі. Не відчуваючи морального пресингу, Слєпцова та Устюгов забажали частково реабілітуватися. За перемогу вони отримали 28 тис. євро й автомобіль "Фольксфаґен Ґольф Кабріолет". Німці Катрін Гітцер і Даніель Ґраф за друге місце були нагороджені 22 тис. євро. Їх співвітчизники Андреа Генкель і Міхаель Ґрайс за третє місце отримали 20 тис.

Тепер у топ-біатлоністів залишився лише один старт перед відпусткою. 10 квітня в московському спорткомплексі "Олімпійський" відбудеться Гонка чемпіонів. Згоду на участь у ній уже дав шведський дует Анни-Карін Зідек і Бйорна Феррі, французи Марі Дорен і Мартен Фуркад, Росію представлять переможці Різдвяної гонки, за німців побіжать Міхаель Ґрайс і Тіна Бахманн. Від України в Москві виступлять Вікторія Семеренко і Сергій Седнєв. Призовий фонд Гонки чемпіонів організатори тримають у таємниці. Кажуть, що він більший, ніж бюджет Різдвяної гонки.

Зараз ви читаєте новину «Російські біатлоністи реабілітувалися в Різдвяній гонці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути