четвер, 14 жовтня 2010 02:19

Рішення по справі "договірного матчу" буде у понеділок

Про те, що з футбольних команд "Карпати" та "Металіст" мають зняти по дев'ять очок за нібито договірний матч позаминулого року, стало відомо ще наприкінці літа. Спочатку були чутки, згодом — документи із контрольних інстанцій потрапили до клубів. Потім рішення про покарання команд, окремих гравців і функціонерів оприлюднили. Але й це, як виявилося, ще не все. Рішення мало набути чинності після розгляду апеляції. Унаслідок тривалої тяганини розгляд апеляцій обох клубів призначили на 5 жовтня. Але на сьогодні жодної інформації про те, що ж там вирішили, немає. Знову пішли публікації та інтерв'ю зі взаємними звинуваченнями. Сторони ще раз докоряють одна одній різними порушеннями.

А тим часом триває чемпіонат України з футболу. Нібито зняті очки досі рахують у таблиці результатів. Начебто дискваліфіковані функціонери продовжують працювати. Ніби оштрафовані футболісти поки що не збідніли. Як це розуміти, де шукати відповіді? Остання новина від Апеляційного комітету Федерації футболу значиться на сайті ФФУ 17 вересня.

Добре, що зустрів днями одного з футбольних функціонерів. Він повідомив, що рішення по "договорняку" має бути оприлюднене до понеділка. Причиною цього нібито є необхідність підготувати всі документи належним чином. На це потрібен час. Але ж рішення вже прийняте. Чому його не оголосили одразу? Документи можна і потім підготувати, головне — футболісти і тренери мають знати на якому вони світі. Чи визнали гру остаточно договірною, чи ні? Чи зняли очки, чи залишили в силі дискваліфікації та штрафи?

Чому народ має послуговуватися чутками в той час, як будь-яка інформація тепер розповсюджується світом миттєво? Кому вигідний "підвішений" стан, в якому вже третій місяць перебувають два не останніх футбольних клуби України?

Насмілюся передбачити, що і це ще буде не все. Навіть остаточне рішення не зупинить скандал, який триватиме ще невідомо скільки. Що заважає прийняти принципове рішення швидко й обґрунтовано? Бо ж найголовніше — не сотні сторінок протоколів засідань, резолюцій, посилань тощо. Головне, сказати остаточно, чи був матч "Металіст" — "Карпати" договірним, чи ні. Якщо затягувати далі, то це вже стане питанням релігії — хтось вірить, а хтось не вірить. Хоча воно вже й тепер так.

Зараз ви читаєте новину «Рішення по справі "договірного матчу" буде у понеділок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути