пʼятниця, 23 червня 2017 05:45

Ребров тренуватиме у Саудівській Аравії

Автор: REUTERS
  Сергій Ребров три роки працював на посаді головного тренера київського ”Динамо”
Сергій Ребров три роки працював на посаді головного тренера київського ”Динамо”

— Маю контракт із київським "Динамо" до кінця червня, — каже Сергій Ребров. — Як буде далі — побачимо.

Фахівець наприкінці травня відмовився продовжувати угоду з "Динамо". Команда вже тренується під керівництвом нового наставника, Олександра ­Хацкевича. А Ребров продовжить кар'єру у Саудівській Аравії. Місцевий клуб "Аль Ахлі" з міста Джидда запропонував йому однорічну угоду із зарплатнею 2,5 млн євро — 72,25 млн грн на рік із можливістю продовження співпраці ще на один сезон. У "Динамо" Ребров мав уп'ятеро меншу зар­платню. На Схід український тренер може вирушити з Вісенте Гомесом та Унаї Мельгосою — іспанцями, які раніше працювали в "Динамо".

— Чітко спрацював агент Сергія Станіславовича (Шандор Варга. — ГПУ), — вважає колишній нападаючий збірної України Іван Гецко, 48 років. — Знайти на ринку таке "хлібне" місце непросто. Зрозуміло, що фінансовий мотив у цьому випадку пріоритетний. Таких грошей в Україні точно не заробиш. Не бачу нічого поганого в тому, що Ребров поїде працювати на Схід. Свого часу так вчинив і Валерій Лобановський (з 1990-го по 1996 рік працював у Об'єднаних Арабських Еміратах та Кувейті. — ГПУ). Так, Валерій Васильович поїхав за кордон у більш зрілому віці (Лобановському було 51, Реброву нині — 43. — ГПУ). Але зараз і молоді тренери не цураються працювати в екзотичних країнах. Приклад — італієць Фабіо Каннаваро (теж тренував команди з Саудівської Аравії, зараз у Китаї. — ГПУ).

Що добре — у Реброва не буде паузи в кар'єрі. Тренеру дуже важливо не випасти з процесу, мати постійну практику. Особливо у його віці. Не всі одразу можуть отримати запрошення з англійського чемпіонату, як росіянин Леонід Слуцький (наставник у наступному сезоні працюватиме з "Халлом", який "вилетів" до першої ліги. — ГПУ).

Ребров із "Динамо" по два рази вигравав чемпіонат та Кубок України, вивів команду до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів 2015/16. У минулому сезоні київська команда не здобула жодного титулу.

"Аль Ахлі" цього року посів друге місце у чемпіонаті Саудівської Аравії, вийшов до чвертьфіналу азійської Ліги чемпіонів. Команду до Реброва тренував швейцарець Крістіан Гросс, колишній наставник англійського "Тоттенхема".

Зараз ви читаєте новину «Ребров тренуватиме у Саудівській Аравії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути