пʼятниця, 27 квітня 2018 00:10

"Реал" виграв без голів Роналду

Автор: REUTERS
  Лівий захисник ”Баварії” Рафінья (№13) проти центрального півоборонця ”Реала” Матео Ковачича у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів у німецькому Мюнхені 25 квітня
Лівий захисник ”Баварії” Рафінья (№13) проти центрального півоборонця ”Реала” Матео Ковачича у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів у німецькому Мюнхені 25 квітня

11 матчів поспіль забивав нападаючий іспанського "Реала" Криштіану Роналду, 33 роки, у матчах Ліги чемпіонів. 25 квітня ця серія перервалася. Але це не перешкодило його клубу здобути перемогу.

"Реал" обіграв на виїзді німецьку "Баварію" — 2:1 у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів. Аналогічний рахунок був і рік тому в Мюнхені. Тоді "Баварія" зуміла в повторному матчі відігратися й поступилася тільки в додатковий час — 2:4. Нині команди остаточно з'ясують стосунки 1 травня у Мадриді.

Наставник "Реала" Зінедін Зідан у Мюнхені зробив ставку на флангову гру. Для цього він випустив на поле у стартовому складі Лукаса Васкеса, а центрфорварда Каріма Бензема залишив на лаві запасних. А головне — розігруючий "Реала" Іско відійшов на лівий фланг. Натомість Лука Модрич висунувся на позицію під нападаючими.

Тактика спрацювала не спочатку. Іско загалом загубився на полі. "Реал" непогано пресингував, але майже нічого не створював біля воріт суперника. Натомість "Баварія" скористалася поганою формою основного реалівського опорника Каземіро і добре просувала м'яч центром із подальшим переведенням на фланг. Це дало змогу німцям забити.

Але клас "Реала" зараз настільки високий, що це дало змогу легко зрівняти рахунок. А потім і вийти вперед у контратаці, скориставшись помилкою Рафіньї — лівий захисник "Баварії" явно не відповідав статусові матчу. Переможний гол на рахунку Асенсіо: Зідан виправив свою помилку, знявши Іско і випустивши цього гравця, більш швидкісного і придатного до гри на фланзі.

В іншому півфіналі англійський "Ліверпуль" удома обіграв італійську "Рому" — 5:2 .

Герої матчу — нападаючі господарів Мухаммед Салах і Роберто Фірміно. Вони забили по два м'ячі й віддали дві результативні передачі. Головний тренер "Роми" Еусебіо Ді Франческо помилково зіграв із трьома центральними захисниками. Ця тактика принесла успіх у повторній грі з "Барселоною" — "Рома" виграла — 3:0 і вийшла до півфіналу. Але "Ліверпуль" діяв мобільніше і скористався зонами, які залишали позаду себе оборонці "Роми".

Футбол. Ліга чемпіонів 2017/18. 1/2 фіналу

Перші матчі

"Ліверпуль", Англія — "Рома", Рим, Італія — 5:2

Повторний матч — 2 травня, середа

"Баварія", Мюнхен, Німеччина — "Реал", Мадрид, Іспанія — 1:2

Повторний матч — 1 травня, вів­торок

Зараз ви читаєте новину «"Реал" виграв без голів Роналду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути