Ексклюзиви
середа, 17 червня 2009 18:30

"Реал" робить те, про що інші лише мріють

Аби виграти у футбол, слід мати в команді кращих гравців, ніж у суперника. Усі розповіді про диво-тактики гри чи диво-методики підготовки мають сенс тоді, коли є виконавці, здатні втілити їх у життя. Навіть на першості району керівники команд прагнуть усіма правдами й неправдами залучити до своїх команд найбільш вправних гравців. Так само відбувається на всіх рівнях аж до світового.

Тому робити якусь особливу сенсацію з того, що до мадридського "Реалу" перейшли одні з найкращих футболістів світу бразилець Кака з "Мілана" та португалець Рональду із "Манчестер Юнайтед", навряд чи варто. Новий-старий президент мадридського клубу хоче виграти Лігу чемпіонів і робить для цього все, що може. На його місці так вчинив би кожен президент амбітного футбольного клубу, але може так вчинити лише президент мадридського "Реалу".

Тому що футболісти їдуть до Мадрида не лише за великими грошима. Такі ж самі, якщо не більші, гроші гравцю рівня Рональду чи Кака можна отримати, уклавши контракт із клубом, наприклад, Саудівської Аравії, Японії чи США. Отримати і залишитися назавжди поза великим футболом. А що це таке? Якщо сказати, що великий футбол — це "Реал" (Мадрид), помилки не буде.

Кожен матч "Реалу" принесе гроші не тільки йому, а й супернику

Офіційно визнаний ФІФА найсильнішим футбольним клубом ХХ ст. мадридський "Реал" є одночасно й найбагатшим клубом світу. Окремі рейтинги донедавна називали найбагатшим "Манчестер Юнайтед", але після того як МЮ продав "Реалу" найкращого футболіста світу-2008, питань про те, хто найбагатший, не виникає.

Чи нашкодить це світовому футболу? Чи не зробить очікувана гегемонія мадридського "Реалу" нецікавими найближчі футбольні сезони в Іспанії та в Європі? Навпаки. Наявність суперклубу з найсильнішими футболістами світу у складі зробить кожен матч мадридців унікальним видовищем, яке приверне додаткових глядачів, а отже принесе додаткові гроші не лише "Реалу", а й усім, хто буде проти нього грати. Щодо спортивного результату, то недавня історія того ж "Реалу", який збирав у своєму складі найсильніших на той час у світі гравців, зокрема португальця Фіґу та француза Зідана, показала, що перемоги у такого клубу будуть. Упродовж року або двох. Доки не підростуть нові футбольні суперзірки, які зможуть у складі своїх клубів обіграти "Реал", аби бути потім туди ж проданими за шалені гроші.

Зараз ви читаєте новину «"Реал" робить те, про що інші лише мріють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути