середа, 28 жовтня 2009 18:09

"Реал" програв команді другої ліги

Автор: фото: REUTERS/Eloy Alonso
  Мануель Пеллегріні, чилієць, очолив ”Реал” влітку.  До того працював з ”Вільярреалом”, який вивів у півфінал Ліги чемпіонів 2005/2006. Сезоном раніше пройшов у 1/16 фіналу Кубка УЄФА київське ”Динамо” Йожефа Сабо
Мануель Пеллегріні, чилієць, очолив ”Реал” влітку. До того працював з ”Вільярреалом”, який вивів у півфінал Ліги чемпіонів 2005/2006. Сезоном раніше пройшов у 1/16 фіналу Кубка УЄФА київське ”Динамо” Йожефа Сабо

Мадридський "Реал" програв "Альконкору" перший матч 1/16 фіналу Кубка Іспанії. Королівський клуб у передмісті столиці поступився — 0:4. "Алькоркон" виступає в "Сегунді В" — аналог української другої ліги.

У дев"ятиразового переможця Кубка Ліги чемпіонів ще буде шанс пройти далі. Повторна зустріч відбудеться на домашньому для "Реала" стадіоні "Сантьяго Бернабеу" 10 листопада. Це перше, що може втішити шанувальників найтитулованішого європейського клубу. По-друге, у матчі проти "Альконкора" не грали Криштіану Рональду та Кака, основний голкіпер команди Ікер Касільяс, незмінний центральний захисник Пепе, провідний опорник Хабі Алонсо.

Однак на поле вийшли досвідчені Рауль, Гуті, 30-мільйонний новачок Бензема. На заміну — голландський бомбардир ван Ністельрой. У захисті — Арбелоа й Альбіоль, новопридбані футболісти, покликані зміцнити оборону клубу.

Кажуть, "Реал" віддав матч, аби заробити в букмекерів і частково погасити борги клубу, пов"язані з останньою трансферною політикою. Але рахунок нелогічний для "здачі".

Флорентіно Перес, присутній на матчі, коментарів після нього уник. Генеральний директор "Реала" Хорхе Вальдано ухилився від відповіді щодо подальшої долі головного тренера мадридців Мануеля Пеллегріні, 56 років. "Марка" — провідна спортивна газета Іспанії — твердить про ультиматум, який висунув Перес перед Пеллегріні. Якщо "Реал" у найближчих двох матчах — домашньому з "Гетафе" (31 жовтня) в національному чемпіонаті та виїзному проти "Мілана" (3 листопада) у Лізі чемпіонів зазнає бодай однієї поразки, тренер буде звільнений. Тоді місце Пеллегріні посяде Вальдано, який суміщатиме посади як Валерій Карпін у московському "Спартаку".

Одна поразка в найближчих двох матчах коштуватиме Пеллегріні місця роботи

Пеллегріні визнав, що "Реал" осоромився перед уболівальниками. Матч з "Альконкором" продовжив серію жовтневих невдач мадридців — поразки від "Севільї" та "Мілана", нічия з хіхонським "Спортінгом".

Гра "Реала" не вражала й у вересні, але Пеллегріні регулярно перемагав і в чемпіонаті, і в Лізі чемпіонів. Команда здебільшого невиразно починала матчі, а у другому таймі дотискувала суперників завдяки індивідуальній майстерності. Як правило — Криштіану Рональду. Проте португалець уже місяць не грає через травму. За його відсутності в мадридців відсутня флангова гра — Кака не любить там діяти, правий крайній захисник Серхіо Рамос уже третій сезон поспіль перебуває в поганій формі, а лівий — Марсело — провалюється в обороні. Крім того, Пеллегріні, будучи змушеним автоматично ставити до складу дорогих гравців, не може знайти оптимальне їх поєднання на полі. Давні проблеми "Реала" в обороні поглибилися тим, що в цю ланку влітку Перес не купив жодного виконавця світового рівня, а Пепе, за якого 2,5 роки тому віддали 30 млн євро, надій не виправдовує.

Торік "Реал" вилетів із Кубка Іспанії в 1/16 фіналу, поступившись друголіговому "Уніону" — 2:3 в гостях, 1:1 удома. У сезоні 2007-2008 "Барселона" пропустила до фіналу "Гетафе", програвши в гостях — 0:4. Щоправда, "Гетафе" грає у вищій іспанській лізі.

Зараз ви читаєте новину «"Реал" програв команді другої ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути