середа, 31 січня 2007 17:46

"Реал" продав "Мілану" Рональдо

 

Тепер клуби Старого Світу зможуть зміцнити свої склади не раніше літа. У нинішній період дозаявок європейські клуби поводилися мляво, й гучних придбань практично не відбулося.

Подібна інертність має дві причини. Перша — обмежені фінансові можливості практично всіх європейських команд. Тому клуби все частіше не викупляють контракти футболістів, а беруть їх в оренду. Друга — учасники плей-офф Ліги чемпіонів все одно не зможуть дозаявити новачка, якщо той почав європейський сезон в іншій команді.

Тому селекціонери зараз особливо ретельно відстежують південноамериканський ринок талантів. Найуспішнішим цієї зими виявився мадридський "Реал". Команда Фабіо Капелло залучила до свого складу двох найперспективніших футболістів Аргентини. Із "Бока Хуніорс" прийшов 20-річний півзахисник Фернандо Гаго. Він має вирішити давню проблему клубу — опорного півзахисника — і разом із малійцем Діарра сформує нову пару "хвилерізів". Ще одне придбання власника "Реала" Рамона Кальдерона — 19-річний форвард Гонсало Іґуаїн.

У мадридців поки що дві втрати. Девід Бекхем переїде грати до США влітку, але вже зараз виведений зі складу "Реала". А головною новиною нинішнього трансферного періоду став перехід за 7,5 млн євро бразильського форварда королівського клубу Рональдо, 30 років, до італійського "Мілана". Із останнього до "Реала" може вирушити інший бразильський нападаючий Рікардо Олівейра, 26 років.

"Валенсія" віддала в оренду "Ромі" форварда Франческо Тавано, 27 років. А володар Кубка УЄФА та суперкубка Європи "Севілья", незважаючи на наявність чудових форвардів — малійця Кануте та бразильця Луїса Фабіано, за 5 млн євро купила в російського "Зеніту" Олександра Кержакова, 24 роки.

Італія потроху оговтується від наслідків літнього корупційного скандалу. Зараз мало іноземців хочуть їхати до понівеченої Серії "А", тому переходи відбуваються здебільшого всередині країни.

Лідер італійського чемпіонату "Інтер" за комплектацією один із найкращих у Європі, тому взимку на ринку "чорно-сині" не працювали. Керівництво клубу тільки погодилося відпустити через півроку 34-річного португальця Луїша Фігу до аравійського "Аль-Іттіхад".

Футболіст — не мішок картоплі, продати його нелегко

"Мілан", причетний до корупційного скандалу, змушений був "латати" дірки у складі не влітку, а взимку. Окрім Рональдо, 17-разовий чемпіон Італії уклав контракт із 21-річним аргентинцем Леандро Грімі з "Расинга". У майбутньому він може замінити Паоло Мальдіні зліва в обороні. Знайшов "Мілан" і заміну ветеранові Кафу на протилежному фланзі. Із "Лаціо" прийшов чемпіон світу Массімо Оддо, 30 років. А воротарську ланку посилив голкіпер "Мессіни" Марко Сторарі, 29 років.

"Рома", взявши Тавано, розпрощалася з іншим форвардом — Франческо Монтеллою, 32 роки. Він перейшов до англійського "Фулхема". Також "вовки" орендували у французького "Нанта" півзахисника збірної Швеції Крістіана Вільгельмсона, 27 років.

Лідер Серії "В" туринський "Ювентус" узимку нікого не втратив. Придбання у "Старої Синьйори" одне: через півроку до найтитулованішого клубу Італії приєднається півзахисник Хасан Саліхамиджич, 30 років, з мюнхенської "Баварії".

В Англії незвично "змовчав" чемпіон. "Челсі" обійшовся без придбань, зірвався навіть трансфер ізраїльського оборонця "Болтона" Бен Хаїма, 24 роки. "Манчестер Юнайтед" орендував у шведського "Гельсінборга" 35-річного форварда Генріка Ларсона, але вже на початку весни він повернеться до Швеції. "Ліверпуль" за 1,8 млн євро продав "Блекберну" захисника Стіва Уорнока. Це означає, що "Блекберн" відмовився від київського динамівця Андрія Несмачного. "Фулхем", крім Монтелли, повернув до прем"єр-ліги колишнього московського динамівця Олексія Смертіна, 31 рік.

Французький "Бордо" за 10 млн євро купив у московського "Спартака" аргентинського нападаючого Фернандо Кавенагі, 23 роки. Чемпіон Франції "Ліон" обмінявся форвардами з англійською "Астон Віллою". До Туманного Альбіону вирушив норвежець Джон Кар"ю, 27 років, а за "Ліон" тепер гратиме улюбленець тренера Жерара Ульє чех Мілан Барош, 25 років.

Німецький "Штутгарт" орендував іспанському "Вільярреалу" колишнього партнера Андрія Шевченка в атаці "Мілана" данця Йона-Даля Томассона, 30 років. А один із найкращих футболістів світу кінця 90-х, 33-річний голландець Едгар Давідс, поїде з англійського "Тоттенхема" до "Аякса", з яким він починав кар"єру і виграв усі можливі титули 1995-го.

— На ринку зараз немає супергравців, — пояснює ситуацію агент ФІФА Шандор Варга, 51 рік. — Окрім того, футболіст — не мішок картоплі, продати його нелегко. Свого часу хотів улаштувати Реброва до "Монако". Зустрівся з тодішнім тренером монегасків Дешамом, обговорили зарплату. Але "Тоттенхем" захотів за річну оренду 4 мільйони євро.

Запитую, чи могли підопічні Варги змінити клуб нинішньої зими.

— Шовковський не захотів. Сам сказав: Шандоре, нічого не шукай, я після минулого року нікуди не готовий їхати. Кандидатуру Крунича переглядали тренерський та селекційний штаби "Динамо" — Дем"яненко, Сабо, Буряк. Хотіли його взяти. Але, наскільки я зрозумів, у Ігоря Суркіса інших справ вистачає, щоб ще й трансферами займатися. Так це його проблеми. У мене зараз тільки 38-річний Канчельскіс не прилаштований. У нього є два варіанта — або до Чикаго, або до Австралії.

Зараз ви читаєте новину «"Реал" продав "Мілану" Рональдо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути