Ексклюзиви
вівторок, 20 квітня 2010 02:10

Раньєрі вгадав із замінами і виграв римське "дербі"

Автор: фото з сайта www.calcioline.com
  ”Шоу Раньєрі” — так назвала римське ”дербі” італійська ”Гадзетта Делло Спорт”. Видання поставило фахівцеві ”вісімку” за десятибальною системою
”Шоу Раньєрі” — так назвала римське ”дербі” італійська ”Гадзетта Делло Спорт”. Видання поставило фахівцеві ”вісімку” за десятибальною системою

— Раньєрі вже 70 років, а він нічого суттєвого у своїй кар"єрі не вигравав, — так торік говорив наставник "Інтера" Жозе Моуріньйо.

Насправді уродженцеві Риму 59 років. У своїй кар"єрі він працював на батьківщині, а також в Іспанії та Англії. Жодного разу не вигравав чемпіонський титул. Раньєрі очолював "Челсі", коли до клубу прийшов Роман Абрамович. Новий власник дав італійському тренеру рік, а потім замінив його на Моуріньйо, який двічі поспіль став чемпіоном прем"єр-ліги.

2007 року Раньєрі очолив найпопулярніший клуб Італії — "Ювентус". Вивів команду до Ліги чемпіонів, а торік навіть спробував позмагатися з "Інтером" за перше місце. Але квітневий провал туринців став приводом для відставки Клаудіо за два тури до закінчення чемпіонату 2008/09.

За дострокове розірвання контракту з "Ювентусом" тренер домігся через суд у клубу чималу суму грошей, а з третього туру теперішнього чемпіонату очолив "Рому".

Раньєрі став наступником Лучано Спалетті. За його часів "Рома" грала в іскрометний футбол, але, крім Кубка Італії, нічого не вигравала. Раньєрі одразу попередив, що команда стане діяти більш прагматично.

Раньєрі замінив Тотті і Де Россі

Почав він невдало. Дві поспіль поразки від "Мілана" та домашня від "Ліворно" доводили хибність рішення Розелли Сенсі, власниці "Роми". Але це було ще наприкінці жовтня в 10-му турі. Відтоді — жодної поразки "Роми". Останні шість матчів команда виключно перемагає. Зокрема "Інтер" Моуріньйо — свого головного конкурента в чемпіонаті.

Спалетті програв три останні виїзні "дербі" проти "Лаціо". Раньєрі в неділю зламав цю традицію — "вовки" перемогли (2:1). "Рома" вчисту програла землякам перший тайм (0:1), але тренер, який зажив слави нерішучого та обережного, у перерві матчу замінив двох символів клубу — Франческо Тотті та Даніеле Де Россі. Гравці, що вийшли на поле, посприяли перемозі "гостей". Родріго Таддеї заробив пенальті, а Жеремі Менез — штрафний. Обидва рази стандартні ситуації вдало виконував чорногорець Мірко Вучінич.



1


СТІЛЬКИ очок — відрив лідера від переслідувачів у чемпіонатах Італії, Іспанії та Англії на фініші сезону. На Апеннінах "Рома" випереджає "Інтер", на Піренеях — "Барселона" йде попереду "Реала", а на Туманному Альбіоні "Челсі" відчуває дихання "Манчестер Юнайтед".

Зараз ви читаєте новину «Раньєрі вгадав із замінами і виграв римське "дербі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути