Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2012 06:00

Рамос став більше контратакувати

"Дніпро" за останній місяць почергово переміг "Динамо" й "Металіст" і затвердився на другому місці у чемпіонаті України. Фахівці вважають дніпропетровський клуб основним претендентом на срібні нагороди та путівку до кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Торік ситуація була протилежна — команда грала слабко. Говорили про відставку головного тренера Хуанде Рамоса. Іспанський фахівець залишився і вивів клуб на якісно новий рівень.

Відзначаємо кроки, які зробив Рамос за рік.

1. Зрозумів внутрішню "кухню" клубу

У Рамоса були суперечності з генеральним директором Андрієм Стеценком. Причина — незгода в трансферних питаннях. Іспанець почав війну, але припинив її, усвідомивши: для власника клубу Ігоря Коломойського Стеценко один, а Рамосів — багато. Тепер тренер відповідає виключно за профільну роботу. Він доніс суть свого розуміння гри до підопічних, прибрав деяких футболістів, що допомогло знайти оптимальний склад.

2. Посилив гру в обороні

Торік за "Дніпро" в центрі захисту грала пара Чеберячко — Мандзюк. Обоє — слабкі оборонці. Тому купили чеха Мазуха, який більш-менш навів лад у захисті. Мандзюк пішов на правий фланг.

3. Розкрив Джуліано

Рамос завжди вірив у бразильця. Зараз він — найкращий гравець "Дніпра". Джуліано покращив фізичну готовність. Він устигає працювати у відборі. Торік цього не було. Тонко відчуває гру — і сам забиває, і передачі віддає. Поставив удар.

4. Змінив тактику

У домашніх матчах "Дніпро" грає агресивно з перших хвилин. Це здебільшого приносить результат — команда забиває на стартових хвилинах. Після цього відходить назад і проводить контратаки. Вони й стали тактичним методом іспанського фахівця на цей сезон. Раніше більше комбінували в центрі поля, використовували короткі та середні передачі. Тепер частіше вдаються до довгих.

За таких умов рідше виходить на поле Калинич. Зазвичай хорват з'являється у виїзних матчах, де доводиться долати масовану оборону середняків та аутсайдерів.

5. Визначив зимові трансферні пріоритети

Для підсумкового другого місця "Дніпру" треба здобути 67-68 очок. За всю історію українських чемпіонів "дніпрянам" не вдавалося дійти навіть до 60 пунктів. Рекорд — 59 в одному із сезонів з головним тренером Євгеном Кучеревським. Щоб вийти на нові межі, Рамос хоче взимку взяти голкіпера-дублера Лаштувки, флангового і центрального захисника та ще одного гравця в опорну зону.

Футбол. Ліга Європи 2012/13. Груповий турнір

Група "F"

"Наполі" (Неаполь, Італія) — "Дніпро" (Дніпропетровськ, Україна)

8 листопада. 20.00. Неаполь. Стадіон "Сан Паоло", розрахований на 60 240 глядачів.

Суддя: Алон Ефет (Ізраїль). ТБ: "2+2".

Шанси команд: перемога "Наполі" — 20%, нічия — 60%, перемога "Дніпра" — 20%.

АІК (Стокгольм, Швеція) — ПСВ (Ейндховен, Нідерланди)

Група "K"

"Металіст" (Харків, Україна) — "Русенборг" (Тронхейм, Норвегія)

8 листопада. 22.05. Харків. Стадіон "Металіст", розрахований на 40 003 глядачі.

Суддя: Матей Юг (Словенія). ТБ: "Футбол".

Шанси команд: перемога "Металіста" — 80%, нічия — 15%, перемога "Русенборга" — 5%.

"Баєр" (Леверкузен, Німеччина) — "Рапід" (Відень, Австрія)

 

Зараз ви читаєте новину «Рамос став більше контратакувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути